BREXIT. Încă o pierdere pentru Marea Britanie: Revolut mută conturile în Lituania

0
1271
Corporația de banking digital REVOLUT și-a anunțat clienții că a demarat deja procesul transferării conturilor din Marea Britanie pe teritoriul Uniunii Europene, în Lituania, ca o consecință a BREXIT – decizia Regatului Unit de a ieși din forul continental urmare a referendumului din 23 iunie 2016.

”Începând de azi, vom începe transferarea clienților noștri din Europa Centrală și de Est către noua noastră entitate europeană. Nu-ți face griji, nu ai nimic de făcut. Ne ocupăm noi de tot și te vom contacta din nou de îndată ce am realizat trecerea.

Această trecere va asigura faptul că vei putea folosi în continuare Revolut, indiferent de rezultatul Brexitului. Vei putea folosi în continuare toate serviciile și funcționalitățile preferate, iar fondurile tale vor rămâne protejate la partenerii noștri bancari”, anunță un comunicat trimis de REVOLUT clienților săi din România.

Compania își asigură posesorii de conturi și aplicațiii REVOLUT că acest transfer se va face organizat și fără prejudicii pentru clienți.

”Cu aproximativ 18 luni în urmă ni s-a oferit o licență de bani electronici în Lituania. Este aceeași licență pe care o avem și în Regatul Unit. Am luat această măsură din dorința de a ne asigura că clienții noștri europeni nu vor fi afectați de Brexit”, anunță compania.

Potrivit mesajului, conturile nu vor mai fi aceleași după ce procesul de transfer se va fi finalizat.

”Codul IBAN pe care îl folosești în prezent pentru a primi plăți SWIFT și SEPA în EUR se va schimba. Te vom anunța de îndată ce actualizăm detaliile tale în aplicație. După ce primești noul cod IBAN, va trebui să trimiți noile detalii angajatorului, prietenilor sau familiei ca să poți primi transferuri în contul Revolut”, anunță comunicatul REVOLUT, care le promite clienților că nu vor fi mari probleme legate de plecarea conturilor din Marea Britanie în țara baltică.

”Avem încredere că procesul de migrare va avea loc fără probleme și că serviciile noastre nu vor fi perturbate deloc sau aproape deloc”, scrie mesajul trimis clienților de compania REVOLUT.

Aceasta nu este nici prima nici ultima dintre companiile de business care au părăsit teritoriul Marii Britanii după referendumul care a decis ieșirea țării din UE.

Presa din Regat a făcut periodic inventarul firmelor care au decis să se mute pe continent sau să-și reducă activitatea economică.

O listă a celor mai afectate companii, AICI

 

Leave a reply