marți, noiembrie 30

BREXIT. După Trump, altă nebunie: Boris Johnson, gata de arestarea navelor de pescuit din Europa!

1
1970

N-a scăpat bine America de acțiunile sataniste ale lui Donald Trump că ele încep să facă valuri peste Ocean. La Londra, cel considerat de Joe Biden ”clona” lui Trump nu face decât să sporească tensiunile cu țările UE, din cauză că guvernul său nu a fost în stare să ajungă la un acord cu Europa unită. Iar acum ia în calcul măsuri de ca de război!

Cabinetul din Downing Street a început deja să elaboreze textele legale necesare pentru a împuternici patrulele Royal Navy să intercepteze navele de pescuit franceze sau pe cele din orice altă țară a Uniunii Europene care operează în apele teritoriale britanice, în cazul că un acord privind Brexit nu va încheiat în cele din urmă.


Pescuitul a devenit unul dintre principalele obstacole pentru ca Londra și Bruxelles să ajungă la un acord asupra unei relații comerciale viitoare odată cu încheierea perioadei de tranziție, care a înghețat consecințele practice ale ieșirii convenite a Regatului Unit din UE, la 31 decembrie.

Guvernul Johnson prevede posibile confruntări în apele sale teritoriale în 2021.

Comisia XO (după inițialele în engleză ale Exit Operation) s-a format pentru a pregăti măsurile pentru o eventuală ieșire neordonată de Uniunea Europeană.

Tobias Ellwood

Comisia, prezidată de șeful de cabinet al lui Johnson, Michael Gove, a început în urmă cu câteva luni să analizeze diferite scenarii în care navele britanice ar fi forțate să încetinească navele de pescuit ale UE, care pescuiesc în apele teritoriale ale Marii Britanii de zeci de ani.

Anunțul, chiar în ultimele ore ale unei negocieri blocate pe axa Londra-Bruxelles, a fost interpretat de mulți critici Johnson ca o amenințare diplomatică nefericită.

“Aceste titluri sunt absolut iresponsabile”, a declarat sâmbătă pentru BBC Tobias Ellwood, președintele Comisiei de apărare a Camerei Comunelor și fost secretar de stat pentru apărare.

„Trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce s-a realizat până acum. 98% din acord este deja încheiat și există doar trei probleme blocate  Acesta ar fi un pas înapoi, un eșec al capacității noastre de negociere, care dăunează foarte mult reputației Regatului Unit ”, a spus Ellwood.

Guvernul Johnson, potrivit ziarului The Times, și-a arătat îngrijorarea din ce în ce mai mare că Marina Regală va avea capacitatea de a intercepta navele de pescuit care pătrund în apele britanice, dar nu de a face arestări posibile.

Voința din Downing Street ar fi, potrivit aceluiași ziar, să folosească procedurile legislative de urgență din Parlament pentru a oferi navelor sale puterile necesare.

Recent, așa-numita „bătălie a scoicilor” a înfruntat navele britanice și franceze. În timp ce flota britanică poate pescui pe tot parcursul anului, francezii au restricții din mai până în octombrie.

VEZI ŞI:

VIDEO. Trump parodiat de trupa The Killers în semn de protest pentru că nu au fost nominalizaţi la Premiile Grammy 2021

O nouă lovitură dată președintelui Trump de Curtea Supremă a Statelor Unite

INCREDIBIL: PSD bagă România și mai mult în criză, prin boicotarea formării Parlamentului!

1 comment

Leave a reply