Breaking News: Putin a declanșat mobilizarea rezerviștilor

0
1441

Sursa: Twitter

În această seară, bărbații de toate vârstele din Rusia au început să primească notificări de mobilizare de la comandamentul militar local.

 

Declararea oficială a războiului poate părea încă o prostie, ca și invazia care a avut loc, deși se prefigura catastrofală pentru Rusia, dar acesta este stilul lui Putin.

Toată mobilizarea propagandistică cu spectacole grotești și cu jumătatea de zvastică devenită simbol în Rusia au avut rolul pregătirii populației pentru pasul următor: războiul oficial.

După ce peste 2/3 dintre ruși au aplaudat și susținut “denazificarea Ucrainei”, multora le va fi greu să se eschiveze de la război în condițiile presiunii deja create în mentalul comunității, al datoriei de a-și apăra patria de “naziști” și de NATO.

Putin de fapt dorește să le repete rușilor în fapt, în secolul XXI, istoria cu care au fost îndoctrinați de la vârste fragede: lupta cu naziștii.

Propaganda lui Putin nu este subtilă sau inteligentă, pentru că nu se adresează rușilor cu simț critic.

Motivele declanșării războiului sunt absurde pentru lumea civilizată, dar nu și pentru foarte mulți ruși care nu cunosc o limbă străină și se informează doar din propaganda Kremlinului.

Teoriile lansate de propaganda de la Kremlin prin ridicolul lor, ne dau o imagine preocupantă a publicului țintă: rușii care nu au ieșit niciodată din universul rusesc și nu accesează decât publicațiile controlate de stat. Acestor ruși le pot spune propagandiștii fără simț al ridicolului, inclusiv că buncărele de sub Azovstal din Mariupol sunt apărate atât de bine, pentru că în subteran s-ar afla  inclusiv comandantul forțelor terestre NATO din Europa genera Roger L. Cloutier Jr.

Pentru Putin avantajele declarării oficiale războiului sunt mobilizarea a milioane de soldați, rotația trupelor în teatrul de luptă și legile mult mai stricte care nu mai permit militarilor să renunțe la război.

Dezavantajele majore ale declarării oficiale a războiului nu par să îl preocupe pe Putin, deși includ posibilitatea unor proteste de amploare împotriva războiului, desființarea proceselor celor care au vorbit până acum de război, prăbușirea și mai rapidă a economiei.

Întrucât Blitzkrieg-ul copiat de la Hitler a fost un eșec, probabil că Putin va încerca să îl copieze acum pe Mao, cu intervenția a un milion de soldați chinezi în Războiul din Coreea din anii ‘50.

Putin nu pare că ar avea o problemă cu pierderile uriașe ale trupelor rusești, mai ales că foarte mulți soldați nu sunt din Moscova, ci din rândul minorităților etnice din Siberia și Caucaz. Conducerea de la Kremlin și nu numai, este celebră pentru atitudinea rasistă și probabil privește cel puțin cu indiferență pierderile în rândul trupelor formate din rândul minorităților.

Pentru a evita proteste majore în marile orașe, probabil că soldații trimiși pe front nu vor fi din Moscova și Sankt Petersburg.

Leave a reply