duminică, septembrie 25

BREAKING NEWS: Informațiile americane au ajutat Ucraina să scufunde crucișătorul Moskva

0
411

Sursa: NBC News

Nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră s-a scufundat pe 14 aprilie după ce a fost lovită de două rachete antinavă ucrainene Neptune, potrivit oficialilor americani.

Informațiile furnizate de SUA au ajutat Ucraina să scufunde crucișătorul rusesc Moskva, au declarat oficiali americani pentru NBC News, confirmând rolul american în poate cea mai jenantă lovitură adusă invaziei dezastruoase a Ucrainei de către Vladimir Putin.
Un crucișător cu rachete care transporta un echipaj de 510, Moskva a fost nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră.

S-a scufundat pe 14 aprilie după ce a fost lovită de două rachete antinavă ucrainene Neptune, au declarat oficialii americani.  Moscova a spus că nava s-a scufundat după un incendiu.  Moskva a fost cea mai mare navă de război rusească scufundată în luptă de la al Doilea Război Mondial.  Oficialii americani au spus că au existat victime semnificative din Rusia, dar nu știu câte.

Atacul a avut loc după ce forțele ucrainene i-au întrebat pe americani despre o navă care naviga în Marea Neagră, la sud de Odesa, au declarat oficiali americani pentru NBC News. SUA au identificat-o ca fiind Moskva, au spus oficialii, și au ajutat la confirmarea locației sale, după care ucrainenii au vizat nava.

 SUA nu știau dinainte că Ucraina va viza Moskva, au spus oficialii, și nu au fost implicate în decizia de a lovi.  Informațiile maritime sunt împărtășite cu Ucraina pentru a o ajuta să se apere împotriva atacurilor navelor rusești, au adăugat a un rol esențial în succesele Ucrainei de până în prezent, inclusiv pentru a ajuta Ucraina să vizeze forțele ruse și să evite atacurile.

Oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea că raportarea despre partajarea informațiilor americane cu Ucraina l-ar putea înfuria pe Putin și provoca un răspuns imprevizibil.

Dezvăluirea despre Moskva vine în urma raportării de către The New York Times că informațiile împărtășite de SUA au ajutat Ucraina în unele cazuri să ucidă generali ruși.  Oficialii americani nu au contestat acest lucru, dar au respins cu fermitate ideea că SUA furnizează în mod explicit informații cu intenția de a lovi liderii militari ruși.

„Nu oferim informații despre locația liderilor militari de rang înalt pe câmpul de luptă”, a declarat reporterilor, joi, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, adăugând că SUA împărtășesc informații cu forțele ucrainene, dar nu le spune pe cine sau ce să atace.

Politica actuală a SUA interzice în mod expres partajarea informațiilor letale despre țintirea liderilor civili și militari ruși, au declarat doi oficiali americani familiarizați cu problema pentru NBC News.

Moskva a fost considerată cea mai letală navă de război a Rusiei, plină de tunuri și sisteme de rachete, dintre care unele au fost concepute pentru a o apăra de atac.  Relatarea credibilă că a fost lovită și scufundată de rachete antinavă a fost văzută pe scară largă ca o umilință profundă pentru armata rusă.

După scufundare Moskva, marina rusă s-a retras de lângă coasta Ucrainei, au declarat oficialii americani ai apărării pentru NBC News.

Leave a reply