BREAKING NEWS: Brigada de Infanterie Marină din Mariupol a scăpat din încercuirea rușilor cu ajutorul Regimentului „Azov”

0
3937

O operațiune specială a permis Brigăzii 36 de Infanterie Marină a Forțelor Armate Ucrainene să străpungă o încercuirea rușilor în Mariupol și să se alăture Regimentului „Azov”.

„Nu vă pot da toate detaliile, dar pot spune că acum ne-am alăturat Regimentului „Azov”. Câteva sute de pușcași marini au reușit să scape, inclusiv răniții”, a spus ofițerul din Brigada 36.

Context:

De la 1 martie, orașul Mariupol a fost blocat de trupele ruse, care au creat o criză umanitară în oraș și comit crime de război împotriva poporului ucrainean.  Până acum, a fost imposibil ca Mariupol să fie eliberat sau să se livreze ajutoare militare apărătorilor săi.

La 11 aprilie, Brigada 36 de Infanterie Marină Independentă care apără Mariupol de forțele ruse, a spus că ultima lor bătălie pentru Mariupol ar putea avea loc în acea zi, având foarte puține provizii și muniție rămase, iar comandamentul militar al Ucrainei nu a mai fost în contact cu ei de două săptămâni.

Valerii Zaluzhnyi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a insistat că comandamentul are legătură cu forțele de apărare din Mariupol și a spus că detaliile oricăror operațiuni speciale nu ar trebui să fie supuse dezbaterii publice.

În seara zilei de 11 aprilie, trupele ruse au aruncat asupra lui Mariupol o substanță otrăvitoare neidentificată.  Andrii Biletskyi, liderul Regimentului „Azov”, a declarat că armata rusă a desfășurat arme chimice în acest atac asupra uzinei Azovstal, care este deținută de militarii Regimentului „Azov”.

La 12 aprilie, Mykhailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a declarat că președintele Zelensky și comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei caută modalități de a ajuta soldații ucraineni din Mariupol, dar nu poate face planurile publice.

Sursa: Ukrayinska Pravda

VEZI ȘI:

Când va înțelege Europa ce rău imens fac știrile false?

Unde se întâlneşte Vladimir Putin marţi cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi sancţiunile occidentale

Sabin Gherman: “Simion e de partea cealaltă. Nu a UE, a NATO și a lumii civilizate”

Leave a reply