luni, septembrie 26

BREAKING NEWS: Boris Johnson se află la Kiev, față în față cu Zelensky

0
1424

O informație de ultimă oră arată că Marea Britanie ia foarte în serios rolul de lider din afara Ucrainei în războiul Ucrainei cu Rusia.

Cei doi lideri au făcut și o plimbare prin Kiev.

 

 

O imagine postată acum câteva minute pe pagina de Twitter a ambasadei Ucrainei în UK arată imaginea în care cei doi lideri în stat stau de vorbă.

Marea Britanie a fost una dintre cele mai puternice voci anti-Rusia, alături de SUA și de UE.

Englezii au trimis ajutor important militar Ucrainei și au transmis public poziția lor tranșantă anti-Rusia.

Recent, ministrul britanic al Apărării a declarat că Regatul Unit. împreună cu aliaţii săi din NATO, va trimite mai mult ”ajutor letal” pentru Kiev.

Ajutorul militar include, pe lângă rachete antinavă şi antiaeriene, sisteme de artilerie cu rază lungă, radare de artilerie şi alte capacităţi care să ofere ucrainenilor posibilitatea de contra-baterie (adică de a lovi de la distanţă şi cu precizie artileria rusă).

Cu ocazia summit-ului NATO de la Bruxelles, SUA şi aliaţii săi au luat în calcul posibilitatea livrării de rachete anti-navă pentru armata ucraineană.

Rusia a ripostat imediat.

”Dacă Marea Britanie va livra Ucrainei piese de artilerie cu rază lungă de acţiune şi rachetele antinavă, aceste arme vor fi considerate „ţinte legitime” pentru forţele ruse”, a avertizat ambasadorul rus la Londra, Andrei Kelin

Leave a reply