sâmbătă, octombrie 1

”Brânză a punctat nu numai în contul publicului amator de povești siropoase”

0
496
Cui folosesc acum, lacrimile de crocodil?
 
Știați că Federația Română de Scrimă are alocat al 3-lea buget ca mărime dintre toate federațiile sportive din România?
Într-un an în care, bugetele tuturor ministerelor au suferit ajustări negative, sportul nu a făcut excepție.
Totalul sumei primite în 2021 de federațiile sportive din partea Ministerului Tineretului și Sportului este de 97.650.000 de lei, adică aproximativ 20 de milioane de euro. Prin comparație, cele 63 de federații eligibile primiseră 26.500.000 de euro în 2020. În condițiile acestui buget de austeritate, câteva federații au ieșit dacă nu pe plus (cazul canotajului), atunci măcar pe un minus nesemnificativ.
Mai mult chiar, cu o cifra de 5.300.000 de lei, Federatia de Scrima, care la nivel de COSR este direct reprezentata la cela mai inalt nivel, chiar de catre presedintele in exercitiu, nimeni altul decat domnul Covaliu  si are deci, al 3lea buget pe federatiile sportive din Romania!
Adica, ca sa fiu si mai direct, cu doar 100.000 de lei mai săracă decât în 2020, scrima se găsește în topul finanțărilor și lasă în urmă federații cu tradiție și greutate. Gimnastica, atletismul, voleiul, rugbyul, luptele, tenisul de masă, tenisul de camp, toate sunt sub scrimă.
Mai mult chiar, „duamna” are brusc sa le numesc „scapari de memorie” si, ce sa vezi uita ca:  scrima acum, nu este decat o federație cu aproximativ 1.600 de practicanți legitimați !!!!
Nu știu sincer dacă, Ana Maria Popescu cunoștea aceste date în momentul acelaEu unul, mă (cam) îndoiesc. Dar îndrăznesc să spun că și dacă știa, tot ar fi interpretat rolul de Ecaterină Teodoroiu care se jertfește pe altarul sportului românesc.  Anticipa oare Ana Maria  asta?  Doar „duamna cred ca va sti exact raspunsul. Oricum, în atacul ei, dintr-o finală clar mai ușoară decât la Tokyo, ea a anticipat, cu sau fara „exercitii” prealabile, ideea ca va fi purtată pe valul simpatiei populare și al antipatiei acelorași mase față de clasa politică. Din care face parte, „ghinion de nesansa”  și ministrul Eduard Novak.Ministrul care, neavand  la „manseta” vietii si abilitatea lingvistica necesara, a grait insa un adevar: „miss” Branza, sincer, nu ar fi facut mare Branza, nici, sau far cele 5 milioane promise!

Dar, cel mai mult a durut…urmatoarea declaratie: „Anul trecut în luna iulie de-abia renunțasem la cârje, învățam să merg din nou. Iar acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint, de la Jocurile Olimpice. Dacă eu am putut, oricine poate, visați oameni buni….”. Iar asta, tocmai in fata sportivului Novac, medaliat olimpic, nu o data, dar chiar si cu aur, la varianta paralimpica, adica a persoanelor cu dizabilitati! Adica, sa fi uitat atat de repede „duamna” ca, ministrul Novac=sportivul Novac? 

Dar, mai ales faptul ca, daca nu ai respect fata de sportivul Novac, poti sa arati un minim respect fata de omul Novac? Sau „duamna”, viitor colonel sa nu fi auzit de jocurile „Invictus”? Dar si de sportivii militari medaliati acolo? Sunt tare curios daca si pe acestia din urma, i-ar fi JIGNIT la fel de usor, cum a facut-o si cu spotivul Novac? Sau, „duamna”, pana mai ieri cu „afinitati politice”,  de dulceata  trandafirie, a uitat REALITATEA sportiva si a atacat nu atat sportivul, dar mai ales partidul care l-a sprijinit pe sportivul Novac:UDMR?!

Dar, nu-i asa, ce mai conta că Novak spusese și că medalia cucerită de ea valorează sentimental cât un aur. Apăruse pretextul pentru o reprezentație publică din care vicecampioana olimpică nu avea cum să iasă învinsă. Buna tacticiană, Branza a punctat nu numai în contul publicului amator de povești siropoase, ci și în fața asa zisilor analiști politici, care au plecat după fentă?!

Oricare ar fi acum adevarul, scuzele venite din partea „duamnei” imi par tardive, fara rost… si odata cu ele se naste o intrebare, care se poate generaliza si la ideea de participarea la JO , actuale: Cui folosesc , acum, „lacrimile de crocodil”.

NOTĂ: acesta este un articol de opinie

Leave a reply