luni, septembrie 26

BOR și noul ”GEN” de pe cărțile de identitate

0
313

Într-o declarație pentru G4Media.ro, preotul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, afirmă că aceasta este dovada infiltrării “gazului toxic” al transgenderismului în “interstițiile spațiului public românesc”.

BOR a dat repetate semnale, în ultima vreme, că nu va accepta această măsură a autorităților. O serie de instituții și persoane au preluat mesajul, atacând Guvernul și acuzând o teorie a conspirației la nivel mondial.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a încercat să liniștească spiritele: “Am avut aceste discuţii din noiembrie 2020 până în martie 2021 şi de comun acord am agreat că în traducerea regulamentului european gender înseamnă gen, dar ca să nu avem absolut nicio discuţie pe această temă, am scris explicit în Hotărârea de Guvern că în România prin gen se înţelege masculin şi feminin“.

Asigurările ministrului n-au mulțumit clerul, care acum acuză discriminare și introducerea de “E-uri ideologice”.

  • Declaratia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei

A susține că genul are doar un înțeles binar («masculin» sau «feminin») denotă fie sfidarea prin ignoranță a gramaticii, unde genul este la el acasă, fie ocultarea adevărului prin minciună.

Plus discriminarea cruntă, prin tăcere, a «neutrului».

În discuția politicianistă, nu în absentul dialog public, despre opțiunea între «sex» și «gen» referitoare la noile cărți de identitate, acest din urmă termen nu are nicio legătură cu identitatea biologică a persoanei care primește acest document, ci doar cu recenta ideologie a transgenderismului care începe să pătrundă ca un gaz toxic și în interstițiile spațiului public românesc.

Pe ușa larg deschisă a unor instituții, a căror rațiune ultimă este chivernisirea responsabilă și onestă a binelui comunitar în toate registrele lui, nu al diluării acestuia până la confundarea cu surogate pline de E-uri ideologice total nesănătoase.“

 

Leave a reply