marți, octombrie 3

Boom turistic în Bulgaria: încasări de aproximativ 4 miliarde de euro în 2019

0
786

Veniturile Bulgariei de pe urma vizitatorilor străini au crescut uşor, cu 0,02% în primele 11 luni din 2019, la 3,6 miliarde de euro, a anunţat Banca Centrală a Bulgariei, transmite Novinite.

În 2018, Bulgaria a obţinut din turism venituri record, de 4,29 miliarde de euro.

În noiembrie, veniturile Bulgariei de pe urma vizitatorilor străini s-au situat la 153 milioane de euro, o creştere de 6,7% comparativ cu perioada similară din 2018. Şi numărul turiştilor străini a înregistrat în noiembrie un avans anual de 7,5%.

În primele 11 luni ale anului trecut, 8,83 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria, relatează Agerpres.

Rezultatele arată că, în pofida dificultăţilor globale şi a crizelor, sectorul bulgar al turismului se dezvoltă în mod constant şi îşi demonstrează stabilitatea, a afirmat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

În 2018, peste 9,2 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 4,4% faţă de 2017, conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (NSI), cei mai mulţi vizitatori străini fiind din România, Grecia, Germania, Turcia, Macedonia şi Rusia.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă.

Leave a reply