sâmbătă, iulie 13

Boloș: „Un semnal puternic că România este pe drumul cel bun”

0
243

Ministrul Finanțelor susține că decizia Fitch de a reconfirma ratingul suveran al României și menținerea perspectivei stabile reprezintă un semnal puternic că țara se află pe drumul cel bun. Ministrul a punctat că România este privită cu încredere de investitori și partenerii internaționali.

„Anunțul vine ca o recunoaștere a eforturilor noastre continue pentru a controla deficitul bugetar, pentru a sprijini mediul de afaceri și pentru a promova o creștere economică sustenabilă. Este un semnal puternic că România este pe drumul cel bun, că suntem priviți cu încredere de către investitori și de partenerii internaționali”, a precizat Marcel Boloș pe Facebook.

Ministrul a subliniat că decizia reconfirmării ratingului suveran și a menținerii perspectivei stabile este susținută de „fluxurile de bani europeni care sprijină investițiile și stabilitatea macroeconomică a țării, precum și de evoluția pozitivă a PIB-ului pe cap de locuitor și a indicatorilor de guvernanță și dezvoltare umană, care se situează la niveluri superioare țărilor din aceeași grupă de rating”.

Marcel Boloș a punctat că anunțul dat de Fitch nu trebuie văzut ca o reușită în sine, ci ca un angajament continuu față de responsabilitate fiscală și față de eforturile pentru a asigura o creștere echitabilă și durabilă.

Suntem hotărâți să ne menținem pe calea reformelor și să continuăm să ne îmbunătățim ratingul și perspectiva economică în viitor”, a precizat ministrul Finanțelor.

Leave a reply