duminică, septembrie 24

Boloş: „Aşteptăm ca aprobarea PODD să aibă loc în cursul acestui an”

0
494

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel-Ioan Boloş, a afirmat luni, la Ploieşti, că Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă (PODD), care are o valoare de peste 5,2 miliarde de euro, se află în ultimele etape de discuţie cu Comisia Europeană, autorităţile române aşteptând ca aprobarea lui să aibă loc în cursul acestui an.

„Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă este, în prezent, în ultimele etape de discuţie cu Comisia Europeană. Programul are o valoare de peste 5,2 miliarde euro şi noi suntem în etapa în care, finalizând observaţiile şi discuţiile cu Comisia Europeană, aşteptăm ca aprobarea programului să aibă loc în cursul acestui an şi noi să putem să continuăm implementarea proiectelor”, a spus Boloş.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a semnat, luni, la Ploieşti, un contract de finanţare de 580 de milioane de euro fără TVA privind infrastructura de apă şi apă uzată din judeţul Prahova, el arătând că acesta este proiectul cu cea mai mare valoare din România pe acest segment, informează agerpres.

„Sunt 29 de contracte de finanţare pe care noi le derulăm în prezent, cu o valoare de peste 7 miliarde de euro şi încă 21 de proiecte în pregătire, cu o valoare de 4 miliarde de euro, în jur de 4,5 miliarde. Deci, practic, cu aceste proiecte, un buget generos de peste 11 miliarde de euro se află acum în implementare (…). Bugetul pentru următoarea perioadă de programare pentru infrastructura de apă şi canalizare este de 5 miliarde de euro, cu tot ce înseamnă contribuţia bugetului de stat. Aşadar, nu o să fie probleme în ceea ce priveşte implementarea acestor tipuri de proiecte şi infrastructuri pe care noi vrem să le ducem la bun sfârşit”, a mai afirmat Boloş.

Leave a reply