miercuri, ianuarie 19

Bolojan de la Sectorul 6. ”Eu sunt lupul ăla rău care vrea să termine cu viața bună la stat. Sunt angajate familii întregi, sunt clanuri”

0
1657

Ciprian Ciucu a fost un consilier general mereu pregătit să lupte la baionetă cu camarila mafiei de Voluntari. Uneori, i-a adus la disperare pe Gabriela Firea, dar mai ales pe violentul ei tovarăș, Aurelian Bădulescu, omul care vorbește despre ieșirea României din UE (ROMEXT) prin discurs extremist anticomunitar și poze cu Iohannis în rol de Hitler.

Ciucu a câștigat Primăria Sectorului 6, din Capitală, ca liberal susținut de USRPLUS, iar acum arată că vrea să-i facă viața ușoară, la Capitală, noului primar general, Nicușor Dan, și echipei sale.

Acesta din urmă nu poate scoate Bucureștiul din mlaștina sufocării actuale fără ajutorul primarilor de sector, iar Ciprian Ciucu este unul dintre aliații săi.


Într-un interviu pentru Hotnews, primarul de la Sectorul 6 anunță că vrea să aplice și el metoda Bolojan, a actualului președinte al Consiliului Județean Bihor, care a început mandatul concediind masiv angajații ”pe pile” și economisind din start 6 milioane de euro la buget.

Reporter: Aveți în vedere reducerea personalului?

Ciprian Ciucu: Da, nu mă feresc să o zic. Am venit de la Oradea, am avut de unde să învăț. Și eu sunt dator să redirecționez acești bani către calitatea vieții oamenilor din Sectorul 6, deci am nevoie de investiții. Trebuie să continui programul de reabilitare termică, trebuie să construiesc cel puțin 8 școli și alte creșe și grădinițe, vreau să fac o bază sportivă, vreau să amenajez Insula Lacului Morii.

Reporter: Câți angajați are Primăria Sectorului 6, cu tot cu instituțiile din subordine și cât la sută veți concedia?

Ciprian Ciucu: Primăria are undeva la 250 de angajați, dar eu mă refer la toate subordonatele și mergem undeva la peste 3.000 de angajați. Numai polițiști locali am 400, numai la DGASPC am 1.200 fără asistenți maternali care sunt încă 800.

Reporter: Este impresionant. Dar ce fac toți acei oameni la DGASPC?

Ciprian Ciucu: Ce fac? O să vă arăt pe organigramă ce fac. Acum se agită sindicatele, aia fac. Eu sunt lupul ăla rău care vrea să termine cu viața bună la stat. Sunt angajate familii întregi, sunt clanuri. Nu o să mă uit, nu o să mă intereseze, fac analiză funcțională și cu asta basta. O să facem o analiză și vom vedea cu cât reducem.

Reporter: Câți bani se duc pe salarii?
 
Ciprian Ciucu: Sunt salarii mari și nu doar pentru lucrători. În total cam 200 milioane lei/an. O să vină Ciucu, total nepopular să întrebe, măi, fraților, câți șoferi aveți? 18. Eu am fost la Oradea și primarul Florin Birta nu avea șofer, conducea el mașina. Iar la DGASPC au 18 șoferi cu 18 mașini. Atunci trebuie să fiu mai nepopular și să fac rost de bani pentru investiții. Nu trebuie să beneficieze de acești bani doar unii care au fost angajați pe pile la stat, la Primărie.

Noi avem bugetul ca în secolul XIX. Am avut surpriza să văd că nimeni nu a putut să-mi spună ce este în spatele unei linii bugetare. Spun cheltuieli materiale. Bun, dar ce înseamnă asta? Și în spate ai contracte. De exemplu, ADP în loc să aibă capacități proprii, închiriază. Nu are cisterne și închiriază. Dar luau 3 cisterne de acești bani, de când închiriază.

Principala mea preocupare în aceste zile este să creez spațiu pentru investiții, să elimin corupția fiindcă eu nu iau șpagă, dar nu este suficient, trebuie să elimini și paraziții și ineficiența. Și mai studiez lista de investiții lăsată, ca să aleg pe ce mergem.

Reporter: Pe cine ați concediat/veți concedia?

Ciprian Ciucu: Nu o să lucrez cu echipa care a venit cu Gabriel Mutu. Sunt oamenii lui de încredere. A luat de la alte direcții posturi și a creat artificial o Direcție de Control, de care nu am nevoie, și care sunt oamenii lui de partid, oameni pe care nu îi cunosc și în care nu am încredere, care au fost botezați ca funcționari publici. Voi modifica organigrama și voi desființa direcția. Eu mă așteptat să se simtă și să plece singuri, dar nu au făcut asta.

VEZI ŞI:

Tudorache, acum să vezi bijuterii! Clotilde Armand scoate la iveală toate afacerile de la sectorul 1

Ana Birchall o acuză pe Gabriela Firea că are postaci anti-justiţie angajaţi la Primăria Capitalei

PSD a găsit vinovații pentru pandemie. Pe listă nu apar Dan Tudorache, menajera, ex-nevasta și inelul de 60.000 de euro

Leave a reply