„Boicotarea lui Nicuşor Dan, un act golănesc”. Reacţii la desantul miliţienesc girat de clanul Firea în Capitală

0
1182

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat, vineri, boicotarea conferinţei de presă a lui Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, arătând că trotuarele, drumurile publice, parcurile şi grădinile sunt spaţii publice şi aparţin fiecărui bucureştean.

„Nu este un scandal. Nişte nesimţiţi care îşi bat joc de Bucureşti de patru ani de zile au ajuns să considere Bucureştiul moşia lor. Trotuarul, drumul, parcurile, grădinile reprezintă spaţiul public şi aparţine fiecărui bucureştean. Orice om vrea să se plimbe, să facă o declaraţie are acest drept. Nenorociţii care îşi bat joc de Bucureşti, toţi haidamacii lui Firea şi ai lui Pandele nu-i permit candidatului nostru la primărie nici măcar să facă declaraţii în spaţiul public. Este inadmisibil, este un comportament golănesc, care îi descalifică şi le solicit public să nu se mai poarte în acest fel şi să nu mai boicoteze declaraţiile publice pe care le face candidatul nostru şi echipa care îl susţine”, a declarat Orban la Braşov.

Conferinţa de presă susţinută joi de către deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a fost perturbată de claxoanele maşinilor de salubritate ale Sectorului 5.

Conferinţa a fost susţinută la intersecţia dintre strada Progresului cu strada Doctor Constantin Istrati, unde Nicuşor Dan a prezentat un punct de vedere asupra proiectelor dezbătute în şedinţa de Consiliu General al Capitalei, dar şi proiectul unui metrou de suprafaţă în zonă.

„Ne-a arătat fața PSD – un partid comunist intolerant”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi preşedintele PNL Bucureşti, a reacţionat şi ea faţă de mizeriile clanului Firea-Pandele.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii

„Pe zi ce trece, Gabriela Firea simte cum îi fuge pământul de sub picioare. Administrația PSD din București se comportă ca și cum domeniul public este proprietatea partidului. Imaginea de azi de la conferința de presă a opoziției la PSD în Capitală, cu mașinile de gunoi parcate de Daniel Florea în mocirla Sectorului 5 acolo unde se învârtea și o poliție locală obedientă politicienilor reprezintă exact imaginea administrației PSD din ultimii 4 ani din București. 

Spasmele și PR-ul Gabrielei Firea nu pot acoperi o guvernare locală plină de batjocură, violență și clientelism politic. Atitudinea grobiană manifestată de aghiotanții Gabrielei Firea arată exact cum a fost condusă Capitala în ultimii patru ani, prin abuz, cu aroganță și chiar mârlănie, prin jaf asupra banilor publici colectați de la bucureștenii cinstiți și, mai nou, cu disperare. Conferința de presă a opoziției pe care au încercat să o bruieze din nou, astăzi, ne-a arătat fața PSD – un partid comunist intolerant la puncte de vedere diferite, dispus să pună pumnul în gură oamenilor liberi și competenți, dacă ar putea. Un partid care crede că prin forță se face dreptate, un partid care a chemat minerii și a bătut manifestanții pașnici pe 10 august, doar pentru că au avut alt punct de vedere. Acesta este Partidul Social Democrat! A venit momentul unei conduceri moderne, europene, în București fără aghiotanți și politruci”, a declarat Violeta Alexandru, într-un comunicat al PNL.

Polițistul local care a tolerat, ba chiar a protejat huliganismul celor de la Salubritatea Sectorului 5 (utilaje, basculante, claxoane pentru a bruia conferința de presă a lui Nicușor Dan), este un individ cu biografie infracțională.

”Domnu’ deputat, haideți, puțină decență!”, l-a apostrofat polițistul mustăcios pe Nicușor Dan, cu tupeu grotesc, când candidatul Opoziției l-a întrebat de ce nu aplică legea în cazul huliganilor trimiși de primarul Sectorului 5, Daniel Florea (PSD).

La scurt timp, Ciprian Ciucu (PNL), fost consilier general la Primăria Capitalei și viitor candidat la Primăria Sectorului 6, a dezvăluit cine este polițistul-pristanda.

„Cine face presiuni asupra lui Nicușor Dan, cine a pus mâna pe administrația locală din București… un condamnat pentru luare de mită și trafic de influență. A dirijat traficul ca să faciliteze bruiajul!

Numele lui este Petculeț Stelică-Iulian, angajat al Poliției Locale Sector 5, soția lui este angajată la Poliția Locală București. Petculeț a fost angajat în decembrie 2019 la Poliția Locală Sector 5. Înainte a lucrat la Poliția Locală a Municipiului București, unde a comis-o.

Voi înțelegeți cum arată polițiile locale din București? Polițistul a efectuat câțiva ani de închisoare pentru înșelăciune și luare de mită. A fost arestat după ce a fost condamnat, chiar la terminarea turei de noapte pe care o efectuase la sediul din Aleea Suter. Condamnarea i s-a tras în urma plângerii unei femei care i-a dat bani să faciliteze fiicei sale intrarea în poliție.”

Leave a reply