Bode: „Persoana care a susţinut activitatea hackerilor ce au atacat cibernetic site-uri româneşti, identificată”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, că a fost identificat un cetăţean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi indicat hackerilor ruşi de la „KillNet” ce site-uri din ţara noastră să atace.

„A fost identificată o persoană, bănuită – cetăţean român, rezident în Marea Britanie -, care a susţinut activitatea grupării infracţionale, prin traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracţională şi prin indicarea unor site-uri web din România care ar fi putut fi atacate prin acelaşi mod de operare”, a spus Bode, într-o conferinţă de presă, informează agerpres.ro.

Ministrul de Interne a adăugat că cetăţeanul este în custodia autorităţilor şi este audiat.

„Sperăm că în viitorul apropiat vom avea şi rezultate”, a adăugat Bode.

Din 29 aprilie, mai multe atacuri informatice de tip DDoS – Distributed Denial of Service – au afectat site-uri care aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România.

Ofiţeri specializaţi din cadrul IGPR – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice s-au deplasat în Marea Britanie pentru acordarea de sprijin în ancheta desfăşurată de National Crime Agency.

Atacurile ar fi fost revendicate de o grupare intitulată „KillNet”, de origine rusă, iar activitatea acesteia ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia – Ucraina.

Leave a reply