miercuri, septembrie 28

Bode: „În lunile iulie şi august pe litoral vor fi mobilizate peste 1.200 forţe ale MAI”

0
156

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, la Constanţa, că aproximativ 460 de poliţişti din diferite judeţe vor fi detaşaţi pe litoral în următoarele două luni, perioadă în care totalul forţelor MAI mobilizate în staţiunile turistice va fi de peste 1.200.

„Din punct de vedere al mobilizării resurselor umane, în lunile iulie şi august vom detaşa în sprijinul efectivelor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa aproximativ 460 de poliţişti din alte judeţe, organizaţi aşa cum am obişnuit, în două serii. Prima serie şi-a preluat deja misiunea încă de ieri. Poliţiştii vor fi susţinuţi în acţiunile de ordine publică de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa”, a spus Lucian Bode.

Potrivit acestuia, în lunile iulie şi august pe litoral vor fi mobilizate un total de peste 1.200 forţe ale Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi salvatori, pentru asigurarea măsurilor necesare pe zonele de intervenţie în situaţii de urgenţă.

„Am luat măsuri şi pe zona de intervenţie în situaţii de urgenţă, fie că vorbim de accidente grave de circulaţie, de incendii sau alte situaţii de risc pentru cetăţeni. Începând de ieri, la nivelul judeţului Constanţa sunt operaţionalizate 11 puncte temporare de stingere a incendiilor, opt puncte de prim ajutor şi şase puncte de salvare acvatică. În această perioadă vor acţiona pe litoral peste 1.200 de forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi salvatori”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

El le-a cerut poliţiştilor să fie cât mai prezenţi în trafic, pe plajă, în preajma hotelurilor şi a cluburilor, în toate zonele unde se organizează evenimente publice sau acolo unde vor exista aglomerări de persoane, o prioritate fiind prevenirea traficului şi consumului de droguri.

„O prioritate în acest sens va consta în prevenirea traficului şi a consumului de substanţe interzise, este un flagel care a luat amploare. Însă, în ultima perioadă, au fost intensificate acţiunile din acest domeniu şi astfel evenimente cu public numeros s-au desfăşurat în condiţii sporite de siguranţă, atât pentru participanţi, cât şi pentru cetăţeni, în general. Date fiind riscurile existente şi expunerea mediatică specifice acestui fenomen, vreau să putem spune acelaşi lucru şi la finalul sezonului estival. Vă îndemn să fiţi cât mai prezenţi şi să faceţi tot ce puteţi pentru a câştiga lupta cu acest flagel”, a declarat Lucian Bode.

Ministrului Afacerilor Interne i-au fost prezentate efectivele şi tehnica structurilor MAI care vor acţiona în acest sezon estival pe litoral, Bode vizitând şi dispeceratul integrat pentru eficientizarea desfăşurării misiunilor, din cadrul IPJ Constanţa.

„Pentru eficientizarea misiunilor, pentru prima dată, la Constanţa, avem un dispecerat integrat pentru gestionarea momentelor operative, în care îşi pot desfăşura activitatea pe lângă personalul Ministerului Afacerilor Interne, dacă situaţia o impune, şi parteneri de la celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea evenimentelor. În acest dispecerat, vor fi primite imagini în timp real de la autospeciale şi elicoptere aflate în teren, iar de aici vor fi coordonate toate activităţile de menţinere a ordinii şi liniştii publice”, a mai spus Lucian Bode.

Leave a reply