Bode: „Implicarea Germaniei în susţinerea aderării României la spaţiul Schengen contează enorm”

0
603

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, joi, în urma unei întâlniri avute cu omologul său german, Nancy Faeser, că implicarea Germaniei în susţinerea aderării României la spaţiul Schengen „contează enorm”.

„Pentru România, implicarea Germaniei în susţinerea aderării la spaţiul Schengen contează enorm! În acest sens, am avut, astăzi (joi – n.r.), la Berlin, o întrevedere bilaterală excelentă cu Nancy Faeser, ministrul federal de interne al Germaniei. Discuţiile noastre au vizat aderarea României la spaţiul Schengen, precum şi intensificarea acţiunilor comune la nivel european de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe Ruta Balcanică”, a scris Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne spune că a manifestat interesul României pentru dezvoltarea unor schimburi de expertiză cu autorităţile germane în ceea ce priveşte gestionarea frontierelor Schengen, precum şi faţă de posibilitatea de a beneficia de experienţa autorităţilor germane cu privire la gestionarea provocărilor migraţioniste în situaţii de criză, din perspectiva unui stat Schengen.

I-am transmis aprecieri omoloagei mele pentru prezenţa experţilor germani în cadrul celor două vizite voluntare de evaluare Schengen, derulate recent în România, care au certificat nivelul ridicat de pregătire al României în vederea aderării. Profesionalismul experţilor din Germania a făcut posibilă reflectarea întocmai a acestui nivel ridicat de pregătire”, afirmă Bode.

Lucian Bode mai spune că ministrul federal de interne al Germaniei l-a asigurat că în perioada următoare va sprijini „ferm şi vehement” o decizie favorabilă României în 8 decembrie.” A apreciat acest pas drept o contribuţie la unitatea şi securitatea europeană în contextul provocărilor actuale”, arată ministrul, scrie agerpres.

Leave a reply