miercuri, septembrie 28

Bode, dicuţii cu o delegaţie LIBE; gestionarea efectelor generate de războiul din Ucraina

0
50

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a avut, miercuri, discuţii cu o delegaţie a Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European, prilej cu care cele două părţi au discutat despre gestionarea efectelor războiului din Ucraina, dar şi de aderarea României la Spaţiul Schengen.

„În contextul vizitei pe care o desfăşoară în România şi Polonia, am avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European. Discuţiile noastre au vizat în principal modalităţile de gestionare la nivel naţional a efectelor generate de agresiunea militară a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”, a scris ministrul de Interne pe Facebook.

El a precizat că este nevoie, poate mai mult ca oricând, de unitate şi coordonare la nivel european şi a apreciat interesul pe care Parlamentul European îl acordă acestei situaţii.

„Întrevederea avută a fost o foarte bună oportunitate pentru a le prezenta membrilor Parlamentului European acţiunile derulate de autorităţilor române din perspectivă umanitară şi securitară. Totodată, pentru partenerii noştri, dialogul avut a fost esenţial pentru a înţelege cu exactitate amploarea extraordinară a răspunsului oferit de România la criza umanitară şi de securitate din Ucraina”, a adăugat Lucian Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a arătat că membrii Comisiei LIBE au transmis toată aprecierea pentru eforturile derulate la nivel naţional şi au asigurat România de sprijinul Parlamentului European în gestionarea acestei situaţii.

„Nu în ultimul rând, am abordat cu membrii Parlamentului European subiectul aderării României la spaţiul Schengen, cărora le-am transmis mulţumiri pentru sprijinul constant oferit pentru realizarea acestui obiectiv. Răspunsul naţional la această criză demonstrează, încă o dată, că reacţia României a fost pe măsura caracterului excepţional al situaţiei la frontieră şi că România este pe deplin pregătită să adere la Schengen”, a afirmat ministrul de Interne.

Leave a reply