sâmbătă, iulie 20

Bode: ”Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, prioritate pentru preşedinţia spaniolă a Consiliului UE”

Aderarea României la Spațiul Schengen este ”parte a soluției, nicidecum a problemei”, a declarat vineri, ministrul de Interne, Lucian Bode, în cadrul Black Sea and Balkans Security Forum, informează Agerpres.

”Noi asigurăm protecţia frontierelor Uniunii Europene nu de acum, investim din 2011 peste un miliard de euro – investiţi doar de către structurile Ministerului Afacerilor Interne în echipamente, tehnologii şi pregătirea profesională a poliţiştilor de frontieră şi nu numai, tocmai pentru că aplicăm toate condiţionalităţile aquis-ului Schengen, doar că nu beneficiem şi de drepturile care ni se cuvin”, a spus ministrul.

Acesta a amintit de dialogul cu oficialii din Spania, țară care urmează să preia președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene în cea de-a doua parte a anului.

Potrivit ministrului Bode, aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen este ”o prioritate” pentru preşedinţia spaniolă a Consiliului UE.

Cu ocazia summitului Consiliului Europei, președintele Klaus Iohnnis a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Cehia – Petr Pavel, Austria – Alexander Van der Bellen, şi Slovenia – Natasa Pirc Musar, și cu premierul Armeniei, Nikol Pashinyan. Liderii român și austriac au convenit să lucreze la o soluție pozitivă pentru aderarea la Schengen.

Leave a reply