duminică, septembrie 24

Boc a spus că boicotul asupra Austriei trebuie să fie „cu inteligenţă, nu cu muşchi”

1
186

Veto-ul Austriei în ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen a stârnit o stare de spirit anti-austriacă destul de pregnantă. Clujenii, în frunte cu primarul, s-au supărat rău pe gestul Guverului de la Viena. 

Starea de spirit anti-austriacă se remarcă nu doar la nivel înalt, în discuţiile politicienilor, ci şi în stradă, între oamenii de rând. Clujenii consideră nedereaptă decizia Austriei de a se opune aderării României în spaţiul Schengen şi spun că nu suntem cetăţeni de mâna a doua, aşa cum pretind unii.

În cartierul Mănăştur supărarea s-a transformat nu în boicot, ci în vandalism cu acuzaţii dure la adresa Austriei. Un mănăşturean supărat şi-a scris părerea despre ţara care ne-a împiedicat aderarea cu spray de grafitti. „Austria, stat nazist”, stă scris pe centrala termică din cartierul clujean Mănăştur, de pe Aleea Vidraru.

Pe de altă parte, primarul Clujului, întrebat fiind săptămâna trecută dacă va boicota companiile austriece, a răspuns afirmativ, însă acesta a spus că boicotul trebuie să însemne acţiuni ghidate de inteligență, nu de mușchi. Acest îndemn se pare că mănăşturenii l-au trecut cu vederea şi au ales calea vandalismului.

”Eu personal (voi boicota Austria – n.red.) cu tot ce pot, da. Cu tot ce ține de mine. Îmi alimentam mașina la OMV, nu mai alimentez de acolo, ci din altă parte. Când mi se ivește orice ocazie… Cu inteligență, nu cu mușchi, cu cap să se simtă că vor fi consecințe al gesturilor pe care le-au făcut”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

1 comment

  1. mircea 24 decembrie, 2022 at 17:25 Răspunde

    la gascar inteligenta e la fel ca la broasca plina de par,un exemplar curat de urmas al taranimii proletare,plin de prostie naturala in care s-a investit fara rost.Oare s-a uitat cu cata usurinta a taiat pensiile si salariile cei doi prostalai,cate si mai cate.

Leave a reply