Blat Orban-Cîțu pentru șefa TVR?

0
964

Iată o  idee de ”dezbătut”, pentru o zi de duminică: ”Blat Orban-Cîțu pentru șefa TVR? Cum a ”anesteziat” Ramona Săseanu guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR”.

Iată ce a scris, pe tema aceasta, Laurențiu Ciocăzanu, pe voxpublica.ro și preluată pe site, cu acceptul autorului:

Deși sunt rivali pe viață și pe moarte în bătălia pentru funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu par să aibă o slăbiciune comună: Ramona Săseanu, șefa interimară a TVR.

Când Orban a susținut-o pentru una dintre cele mai importante poziții în statul român – conducerea televiziunii publice – Ludov Orban a creat o dezamăgire națională.

De la profesioniști din media, viața culturală, politică sau până la angajații din TVR, imensa majoritate a celor care au comentat pe seama propulsării unei cvasianonime într-o postură atât de importantă l-au criticat puternic pe Orban.

Dar iată însă că nici Florin Cîțu nu e mai cu moț.

În mai 2021, Săseanu a fost susținută pentru șefia TVR de șeful PNL Dolj, Nicolae Giugea, un apropiat al președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

”În ultimele zile de interimat, mandatul acesteia a fost prelungit prin semnătura premierului Florin Cîțu, adversarul lui Orban în lupta internă pentru funcția de președinte al PNL, și nu printr-o decizie a birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

În urmă cu două zile, Guvernul a adoptat 4 ordonanțe de urgență, privind suportul alimentar pentru preșcolari și elevi, domeniul pensiilor sau regimul deșeurilor și, ultima dintre ele, pentru a completa art. 46 al Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune (Art. 46 la care face referire OUG din 19 august conține dispoziții privind controlul parlamentar asupra SRR și SRT, n.red.).

În avizul emis de Consiliul Legislativ la o zi după adoptarea OUG, instituția condusă de fostul ministru al Justiției Florin Iordache cere explicații Guvernului Cîțu cu privire la urgența prelungirii interimatelor de la televiziunea și radioul publice. Avizul poate fi consultat aici.

Iordache a avizat favorabil proiectul de ordonanță, dar a lansat observații și propuneri referitoare la decizia Executivului de a considera urgentă prelungirea mandatelor Ramonei Săseanu (TVR) și a lui Liviu Popescu, șeful Radioului Public, susținut pentru această funcție de USRPLUS”, scrie G4Media.ro.

Așadar, până și ”sinistrul” Florin Iordache, fost ministru al Justiției în Guvernul Grindeanu care a emis celebra OUG 13 privind ”albirea” corupților, nu e de acord cu prelungirea mandatului Ramonei Săseanu la TVR.

Cu toate acestea, fără nicio explicație și parcă pentru a-i face pe plac lui Orban, Cîțu i-a semnat prelungirea sinecurei pentru șefa TVR.

Este acesta un ”blat” Cîțu-Orban, rodul unei negocieri de culise?

Sau pur și simplu, după Orban, nici Cîțu nu i-a rezistat apetisantei dar și deopotrivă modestei realizatoare de la Craiova?

Concluzia e însă alta: ca și multe alte instituții publice, TVR rămâne un colos anchilozat, nereformat și o sursă de prejudiciu pentru buzunarul omului de rând, care susține din impozitele sale încă o sugativă din bani publici.

Dacă asta s-ar fi întâmplat în vremea PSD, putea fi considerat ”normal”. Însă în guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR arată a bătaie de joc…”

Leave a reply