Birchall nu-i iartă pe ”dezertorii” legii: ”Statutul celor condamnați la închisoare plecați din țară este acela de fugar”

1
2033

De la Sebastian Ghiță la Puiu Popoviciu sau Dragoș Săvulescu, România nu a reușit până acum să-i repatrieze pe toți fugarii de justiție care se ascund prin diferite țări și profită de slăbiciunile statului român în materie de justiție.

Invitată la Realitatea Plus pentru a comenta acest subiect, Ana Birchall s-a arătat revoltată de tupeul unor dintre ei, care aproape că le râd în nas autorităților române.

Ana Birchall i-a stricat lui Radu Mazăre distracțiile din Pacific

Amintim că Birchall, ca fost ministru al Justiției, este cea care a reușit aducerea în țară a lui Radu Mazăre, fost primar al Constanței refugiat în Madagascar.

Mazăre fugea de o sentință definitivă de condamnare la închisoare, iar demersurile ministerului condus de Ana Birchall au reușit să-l expedieze pe Mazăre după gratii.

Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani de închisoare și fugit în Italia, a intra prin skype în emisiune și a lust în răspăr justiția.

Iritată, Ana Birchall nu l-a iertat nici pe el, nici pe alți fugari.

„O persoană condamnată trebuie să-și execute pedeapsa, iar prejudiciul trebuie recuperat integral. Statutul celor condamnaţi la închisoare plecaţi din ţară este acela de fugar. (…) În august anul trecut am câştigat împotriva domnului Popoviciu. El se află acum în apel, dar va fi adus în ţară. (…) În Italia avem mai mulţi fugari. Îi avem pe Bica, pe Săvulescu. (…) Sunt rezidenţi acolo. (…) Domnului Săvulescu nu i s-a anulat pedeapsa cu închisoarea în România. (…) Devine o noua modă că spun că execută pedeapsa în Italia şi să fie de fapt un modus operandi.”, a spus Ana Birchall în emisiune.

”Fără preşedintele Iohannis, România s-ar fi aflat azi într-o situaţie foarte rea”

Tot ea a cerut o reformă urgentă a CCR, instituția-parazit care a provocat explozia pandemiei în România (vinovată alături de Avocatul Poporului) și care a încercat să-i scape pe Dragnea, Tăriceanu&co.

Valer Dorneanu, șeful CCR, a distrus sănătatea populației prin decizia anti-măsuri de protecție sanitară în pandemie

”Se impune o reforma serioasa si a Curtii Constituionale. Noi nu atacam CCR-ul ca institutie, ci anumite persoane de acolo, care nu respecta legea. (…) O alta decizie a CCR a declarat, dupa un an de zile de la sesizare, un articol care era necuonstional. E vorba de articolul referitor la SIIJ. E vorba de dosarele cu Ghita, cu Hrebenciuc, printre altele. Anul trecut am realizat un grup de lucru la Ministerul Justitiei care sa analizeze toate deciziile de la CCR: (…) Deciziile CCR-ului nu fac decat sa submineze increderea oamenilor in justitie. (…) Sunt anumite dosare care au o durata in justitie mult prea lunga. (…) Sunt dosare evidente pe care opinia publica le-a vazut. (…) Vinovatia se hotaraste exclusiv in distanta. (…) Se impune o reforma a CCR-ului in regim de urgenta. (…) Sper ca imediat dupa alegere sa aiba loc aceasta discutie. Legea de functionare a CCR este una organica, se poate modifica usor. (…) Anumite decizii controversate ale CCR-ului au fost luate de obicei la limita, cu 5 voturi la 4. (…) CCR nu e commentator politic, nu trebuie sa isi extinda analiza. (…) CCR este o curte extrajudiciara. ”, a afirmat Birchall.

Fostul ministru al Justiției a evocat din nou rolul lui Klaus Iohannis în salvarea României în UE, așa cum a făcut și în urmă cu câteva luni:

“Să ştiţi că, dacă nu era preşedintele Iohannis, România s-ar fi aflat azi într-o situaţie foarte rea. Pentru că atacul la justiţii, la adresa mea cât am fost ministru a existat cu adevărat. Dar el s-a opus şi aşa am putut să evităm ceva grav. Să ştiţi că nu e de glumit cu lucrurile astea, poate azi aveam activat articolul 7. Atacul a existat cu adevărat, a fost un plan clar, ştiu bine Dăncilă, Iordache, toţi cei implicaţi. Inclusiv domnul Ciolacu, care acum mă atacă, era prin preajma lor şi ştie bine ce puneau la cale”, a declarat Birchall la jumătatea lunii iunie.

VEZI ŞI:

“PNL ne-a ajutat cu legea confiscării extinse a averilor”. Ana Birchall nu mai candidează la Parlament

Iohannis, atac furibund la ”baronii roșii” de la PSD – cauza principală a tragediilor de tip Piatra Neamț

Cine este medicul care va coordona campania de vaccinare anti-COVID din România

1 comment

Leave a reply