duminică, iulie 21

Bill Gates: „Nu am obținut niciodată un vaccin nou în mai puțin de 5 ani. Dar acum e urgenţă!”

1
1534

Coronavirusul a infectat deja peste 3,5 milioane de persoane în întreaga lume. Având în vedere opțiunile limitate de tratament și dificultățile de menținere a distanței sociale, multe persoane consideră vaccinul ca fiind singura cale viabilă de a pune capăt bolii COVID 19, provocate de virusul SARS-CoV-2.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a analizat cronologia unui posibil vaccin contra coronavirusului într-un interviu acordat CNN.

Întrebat când crede că va fi gata, Gates a răspuns: „Toamna 2020 mi se pare prea ambițioasă, chiar și ianuarie 2021 este suficient de devreme pentru ca un vaccin sigur și eficient să fie disponibil pentru milioane de oameni”.

Fondatorul Microsoft amintește că „vaccinurile durează, în general, ani în șir”, luând exemplul CanSinoBIO, o companie-lider din Beijing, care „a primit recent laudele pentru realizarea unui vaccin Ebola de la concept la aprobare în puțin mai mult decât trei ani „.

Prin contul său de YouTube, Gates a detaliat activitatea fundației sale, care, în colaborare cu mulți experți, muncește din greu pentru a crea un vaccin care să pună capăt pandemiei și, mai ales, să fie accesibil pentru 7 miliarde de oameni.

„Nu am obținut niciodată un vaccin nou în mai puțin de 5 ani, dar acum este urgent și va necesita o colaborare incredibilă. Va trebui să ajungă la 7 miliarde de oameni. Sunt optimist că eforturile noastre ne vor permite să obţinem un vaccin în următoarele18 luni și ne vom asigura ca el să fie produs în volum suficient de mare ca să fie accesibil tuturor „, spune magnatul american.

De la începutul pandemiei, Bill Gates și soția sa Melinda au fost foarte activi în lupta împotriva extinderii pandemiei, chiar donând 145 de milioane de euro Organizației Mondiale a Sănătății pentru a studia și contracara efectele coronavirusului.

Cu toate acestea, soţii Gates sunt ţinta unei campanii furibunde pe internet susţinute de fanaticii teoriei conspiraţiei, care au fabricat falsuri video şi au creat un val fake news puternic, de factură rusească, pentru contracararea căruia UE a declanşat un mare plan la nivel comunitar.

1 comment

Leave a reply