Bill Gates despre vaccinul Rusiei și data când se va sfârși pandemia

1
1040

Călin Daniel Cruceru

Călin Daniel Cruceru – corespondenţă din Brazilia pentru LUMEALIBERA.RO

Într-un interviu pentru „Wired”, Bill Gates a exprimat data la care consideră el că pandemia coronavirusului s-ar putea încheia, precizând că vor exista diferite scenarii pentru țările bogate și sărace.

„Pentru lumea bogată, cu siguranță, ar trebui să putem pune capăt acestei pandemii de coronavirusul până la sfârșitul anului 2021, în timp ce restul țărilor îl vor vedea dispărut până la sfârșitul anului 2022”, a declarat miliardarul american, devenit ținta numărul 1 a adepților teoriilor conspirației.

Magnatul, care de câțiva ani a promovat organizațiile pentru combaterea pandemiilor și a făcut donații imense pentru sănătatea Planetei, a subliniat că situația pentru țările bogate este mai avantajoasă, deoarece companiile farmaceutice le vor acorda prioritate.


Bill Gates a mai spus că este optimist cu privire la capacitatea unui vaccin de a curma efectele COVID 19: „Această boală, pe baza datelor obținute în urma studiilor pe animale din faza 1, pare a fi prevenibilă cu vaccinuri”, a declarat el.

„Ne va lua ceva timp să aflăm durata de protecție și eficacitate la vârstnici, deși credem că va fi destul de bine”, a adăugat el pe această temă.

Cu toate acestea, Gates a criticat faptul că unele vaccinuri au avansat rapid și este posibil să nu îndeplinească toate testele necesare pentru a fi siguri de eficiența lor.

„În China și în Rusia se mișcă cu viteză maximă. Pariez că undeva în lume vor exista câteva vaccinuri care vor ieși fără o revizuire completă. Probabil vom avea nevoie de trei sau patru luni doar pentru a analiza efectele secundare ale fazei 3”, a spus Gates.

În această marți, Rusia a anunțat că și-a înregistrat deja vaccinul și este prima țară din lume care finalizează acest proces – un fapt privit cu multă neîncredere de comunitatea medicală și științifică internațională.

Pe de altă, Bill Gates a menționat că noul coronavirus a provocat „miliarde de dolari daune financiare și o mulțime de datorii”, dar partea pozitivă este că „linia de inovație privind extinderea diagnosticului, noile terapii și vaccinurile este cu adevărat impresionantă”.

„Ne va lua ani buni după asta până să ne întoarcem în locul unde am fost în 2020. Nu este Primul Război Mondial sau Al Doilea Război Mondial, dar aceasta este ordinea de mărime ca impact negativ asupra sistemului”, a explicat fondatorul Microsoft.

În cele din urmă, Gates a criticat dur guvernul Donald Trump pentru strategia sa cu teste pentru diagnosticarea bolii, întrucât este nevoie de mult timp pentru a oferi rezultatele și asta întârzie prevenirea și tratarea bolnavilor gravi.

„Majoritatea testelor de coronavirus din SUA sunt o risipă, bune de aruncat la gunoi (…) Bineînțeles că vor testa toți clienții, pentru că fac bani mulți, dar trebuie să faceți ca sistemul de decontare să plătească puțin mai mult pentru rezultate în termen de 24 de ore, taxa normală pentru 48 de ore și să nu plătiți nimic dacă durează mai mult de 48 de ore”, a concluzionat el.

Leave a reply