sâmbătă, august 13

BILBOR tinutul de poveste in care timpul stă pe loc Bilbor

0
765

Bilbor este un ţinut de poveste în care timpul parcă nu se mai grăbeşte deloc. Curge mulcom, precum apa care izvorăşte din inima pământului.

Toamna se anunță mai blândă în aceste zile, cei din stațiunea Bilbor încă îşi aşteaptă oaspeții. Situată în județul Harghita, la limita dintre Ardeal și Bucovina, zona montană este perfectă pentru un sfârşit liniştit de săptămâna petrecut în natură, înainte de agitația primul clopoțel care va anunța noul an școlar.

Staţiunea are și statut de destinaţie balneară. Deși se poate mândri cu sute de izvoare răsfirate prin pădurea întinsă de conifere, doar 17 sunt la îndemâna turiștilor. Pentru că zona se află la 1100 altitudine în munţii Călimani cei care poposesc în Bilbor se pot bucura de ospitalitate dar şi de bucate preparate doar din produse locale.

Iar pentru cei care vor să îşi petreacă aici o noapte, pot să se cazeze la pensiuni, vile sau chiar în casele familiilor primitoare. În planul de vacanță puteţi include și drumurile de aventură, în Parcul Naţional Călimani, unde – cu puţin noroc – puteţi vedea dansul cocoșului de munte, un adevărat ritual de măiestrie. Chiar dacă la capitolul infrastructură autoritățile recunosc că mai este nevoie de investiţii, merită drumul parcurs.

Traseele turistice încântă privirea, iar după o plimbare prin aerul curat, nimic nu e mai bun decât o masă oferită de localnici. Zona este ideală pentru o evadare din tumultul orașelor.

Toate sunt făcute după rânduiala veche, cu respect pentru dărnicia şi curăţenia naturii. Aşa se face ca locul a rămas o oază, renumită pentru aerul, apa şi hrana curate.

 

 

 

 

Leave a reply