Biden: SUA vor continua să „trimită materiale” în Ucraina, dar nu și trupe

0
115

Președintele american Joe Biden a declarat luni că nu există planuri de a trimite trupe americane în Ucraina, potrivit CNN.

„Vom trimite trupe în Ucraina? Nu, trimitem materiale, așa cum am făcut-o, de milioane de dolari”, a declarat Biden reporterilor care călătoresc cu el în Virginia, în urma unei întrebări referitoare la faptul dacă administrația sa intenționează să trimită trupe în Ucraina.

În noiembrie, administrația Biden a cerut Congresului fonduri suplimentare pentru a continua să sprijine Ucraina.

Directorul Biroului de Management și Buget, Shalanda Young, a trimis o scrisoare președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în care detalia o cerere de 37,7 miliarde de dolari pentru ajutorul acordat Ucrainei, scrie hotnews.

Solicitarea pentru Ucraina este repartizată între patru departamente guvernamentale americane, potrivit unei fișe informative împărtășite cu CNN.

Young i-a scris lui Pelosi că cererea ar „asigura că Ucraina are finanțarea, armele și sprijinul de care are nevoie pentru a se apăra și că persoanele vulnerabile continuă să primească ajutor vital. De asemenea, cererea abordează penuria critică de alimente și energie la nivel global cauzată de invazia Rusiei”.

Leave a reply