marți, noiembrie 30

Biden propune un plan de 2 trilioane de dolari pentru a face față crizei pandemiei

Democratul intenționează să întoarcă pagina - cât mai curând posibil - haosului din ultimii ani, pentru a aborda problemele grave cu care se confruntă țara.
0
471

Președintele ales acordă prioritate luptei împotriva pandemiei drept primul pas pentru relansarea economiei. Democratul își propune să vaccineze 100 de milioane de oameni în primele 100 de zile ale mandatului său.O parte din bani vor fi ajutați pentru municipalități și state să reziste scăderii veniturilor fiscale, conform elperiodico.com

Prioritatea președintelui ales continuă să fie controlul pandemiei, care a lăsat deja 385.000 de morți și săptămâna trecută s-a apropiat în medie de 245.000 de noi infecții pe zi. “În timpul acestei pandemii, milioane de americani au pierdut demnitatea și respectul pe care le aduc un loc de muncă și un salariu, chiar dacă nu a fost vina lor”, a spus el în timpul discursului.

„Această suferință afectează economia reală”

Democratul intenționează să dedice 400.000 de milioane dolari pentru a face față virusului, un plan care include crearea unor mari centre de vaccinare, unități mobile pentru a ajunge în zonele îndepărtate sau angajarea a 100.000 de lucrători care vor fi dedicați urmăririi  evoluției virusului și a sensibilizării și conștientizării populației referitoare la această pandemii.


Biden anuncia paquete de medidas económicas de 1,9 billones de dólares. En la foto, el presidente durante el anuncio de las medidas.

Biden anunță pachetul economic de 1,9 trilioane de dolari. În fotografie, președintele în timpul anunțării măsurilor.  foto: AFP 

Planul său este să vaccineze 100 de milioane de americani în primele 100 de zile ale mandatului său. O parte din bani vor fi folosiți și pentru creșterea securității în școli, cu intenția ca acestea să poată fi redeschise înainte de aprilie, întrucât, în mare parte,  clasele sunt încă virtuale, la aproape un an după închiderea școlilor în martie 2020.

Alte 350.000 de milioane de dolari vor fi destinați acoperii găurilor bugetare lăsate de pandemie în municipalități și state, înăbușite de prăbușirea veniturilor fiscale pe măsură ce milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă.

Miercurea viitoare, Statele Unite vor avea un nou președinte, un lider care intenționează să întoarcă pagina cât mai curând posibil  haosului din ultimii ani pentru a aborda problemele grave cu care se confruntă țara.

 Joe Biden a prezentat joi prima sa propunere economică pentru a face față ravagiilor coronavirusului și a relansa o economie care continuă să piardă locuri de muncă într-un ritm forțat.

Democratul a pus pe masă un pachet de stimulare de 1,9 trilioane de dolari, care include plata directă americanilor de 1.600 de dolari, precum și extinderea ajutorului pentru șomeri și un moratoriu împotriva evacuărilor care va dura până în septembrie.

Prioritatea președintelui ales rămâne controlul pandemiei

“În timpul acestei pandemii, milioane de americani au pierdut demnitatea și respectul pe care le aduc un loc de muncă și un salariu, chiar dacă nu a fost vina lor”, a spus el în timpul discursului. „Această suferință afectează economia reală”.

Leave a reply