Biden, lovitură după lovitură. A preluat conducerea și în Pennsylvania, stat-cheie care îl trimite direct la Casa Albă

2
1909

În timp ce Donald Trump continuă să alimenteze societatea americă cu fake news pe bandă rulantă despre ”furtul” alegerilor, fără să prezinte nici măcar o singură dovadă, rivalul său se apropie cu pași repezi de Casa Albă după ce a răsturnat situația și în cel mai important stat-cheie dintre cele rămase încă în cursă.

Biden a trecut deja în frunte și în Pennsylvania, în această dimineață, anunță prestigiosul ziar New York Times în ediția sa LIVE.

Autoritățile statale americane numără încă voturile prin corespondență în 4 state-cheie, iar tendința este ca Joe Biden să crească în toate cele patru fronturi de bătălie rămase deschise, deoarece susținătorii democrați sunt cei care au votat masiv prin poștă, spre deosebire de republicani.

Diferența ar continua să crească pe măsură ce se va număra votul prin poștă, în care există mult mai multe voturi democratice decât republicanii, și cel al marilor orașe ale statului, în special Philadelphia.

De fapt, în acea localitate, 80% din voturile numărate în acest moment se îndreaptă către Biden și doar 19% către Trump. Surse din campania lui Biden consultate de El Mundo afirmă că ei speră să câștige acel stat cu 100.000 de voturi, adică aproximativ 1% din voturi.

Joe Biden conduce acum și în statul Pennsylvania, stat care îi asigură victoria fără să mai aibă nevoie de niciun alt stat. Biden, însă, conduce deja în Georgia, Nevada și Arizona, iar dacă aceste state sunt confirmate, Biden va obține un scor de 306 în Colegiul Electoral și va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Biden conduce cu 5587 de voturi în acest moment, însă mai sunt voturi de numărat în Philadelphia și alte zone democrate din Pennsylvania, fapt ce ar putea duce la un avans final și mai mare pentru candidatul democrat în acest stat.

Deși distribuția votului final în Colegiul Electoral ar putea să nu arate un vot atât de strâns, cursele individuale în state precum Pennsylvania, Arizona și Georgia continuă să fie extrem de tensionate, mai ales în contextul în care Donald Trump continuă să piardă procente în statele absolut esențiale pentru realegerea sa.

Însă lucrurile sunt tensionate nu doar în ce privește alegerile la nivel prezidențial – la Senat, acolo unde democrații sperau să preia controlul în contextul unei hărți favorabile pentru ei, se pare că rezultatul va fi o menținere a controlului republican sau o egalitate perfectă de 50-50.

În Camera Reprezentanților, de asemenea, democrații ar urma să piardă câteva mandate, dar să păstreze majoritatea, deși așteptările acestora erau că își vor mări controlul asupra camerei inferioare.

VEZI ȘI:

News ALERT. Biden preia conducerea în Georgia, stat republican! Trump e cu un picior afară din Casa Albă

Ziua în care SUA încep vindecarea după ”pandemia” Trump. Biden rămâne să facă America Great Again

Marile posturi TV din SUA au tăiat transmisia când Trump a început să mintă în direct!

Mesaj tranșant pentru Trump din partea lui James Baker, fostul secretar de stat din vremea lui Bush jr.

2 comments

Leave a reply