sâmbătă, iulie 13

Biden: „Nu m-am gândit niciodată că voi vedea imagini cu teroriști care decapitează copii”

0
961

Președintele american Joe Biden a confirmat, miercuri, existența unor imagini cu decapitarea unor copii de către teroriștii Hamas, potrivit spuselor președintelui american la finalul discursului său înainte de o întâlnire la Casa Albă cu liderii comunității evreiești americane, transmite publicația spaniolă ABC, citată de Rador Radio România.

„Este important pentru americani să vadă ce se întâmplă. Sunt de multă vreme în aceste situații. Într-adevăr, nu m-am gândit niciodată că voi vedea și le-am confirmat imaginile cu teroriști care decapitează copii”, a spus el la încheierea unui discurs în care a reiterat sprijinul „imobil” al Statelor Unite pentru Israel.

Cu o zi înainte, un reporter de la postul de știri i24 a susținut că soldații israelieni care au fost în kibbutzul Kfar Azaleas, în apropierea graniței cu Gaza, devastat de teroriști, au văzut „corpuri de bebeluși cu capul tăiat și familii ucise în paturile lor”, informează g4media.

Biden a fost emoționat când și-a amintit cum și-a luat fiecare dintre cei doi copii ai săi, când au împlinit 14 ani, la Dachau, lagărul de concentrare nazist din timpul Holocaustului. „Am vrut să vadă”, a spus el, ridicând vocea. „Că nu se putea spune că nu se ştia ce se întâmplă”.
Biden a declarat că atacurile Hamas au fost un act de „pură răutate”, „o campanie de cruzime pură” și le-a numit „cea mai mortală zi pentru evrei de la Holocaust”.

Tăcerea este complicitate”, a spus Biden, într-o referire voalată la unele reacții neutre din zonele stângii americane, inclusiv universități prestigioase. „Refuz să tac și știu că și d-voastră”, a adăugat el în aplauzele liderilor evrei.

Așa cum a făcut cu o zi înainte într-un discurs adresat națiunii, el a insistat că Guvernul Israelului, condus de premierul Benjamin Netanyahu, cu care Biden are o relație strânsă de patruzeci de ani, va avea sprijinul deplin al Statelor Unite pentru a-şi apără țara și poporul. „Dar i-am spus și ceva important. În ciuda furiei și frustrării resimţite, ei trebuie să opereze în conformitate cu legile războiului”.

De asemenea, președintele SUA s-a angajat să facă tot posibilul pentru a-i returna în siguranță pe americanii ținuți captivi de Hamas și și-a exprimat speranța că acest conflict se va încheia pozitiv. „Cred că avem șansa să punem capăt acestui lucru într-un mod care să împiedice să se întâmple din nou”, a spus el.

Tot miercuri, Casa Albă a negat că președintele Statelor Unite, Joe Biden, ar fi văzut imagini verificate cu copii decapitaţi de Mișcarea de Rezistență Islamică (Hamas) în Israel, la câteva minute după ce președintele a făcut această declarație în timpul unei întâlniri cu liderii evreilor americani, după cum a raportat Europa Press, potrivit sursei citate.

Un oficial al administrației Biden a clarificat în declarații către rețeaua de televiziune CNN că declarațiile președintelui se refereau la comentariile publice ale oficialilor israelieni în mass-media.

Leave a reply