sâmbătă, septembrie 24

Biden acuză China că ascunde informaţii

0
311

Preşedintele Joe Biden a acuzat vineri China că ascunde „informaţii cruciale cu privire la originile pandemiei de COVID-19″, după publicarea rezumatului unui raport al anchetei realizate pe acest subiect de către serviciile de informaţii americane, care nu a tranşat însă problema, transmite AFP.

„Informaţii cruciale cu privire la originile pandemiei există în China şi, cu toate acestea, de la început, oficialii guvernamentali din China acţionează pentru a împiedica accesul anchetatorilor internaţionali şi al actorilor globali din domeniul sănătăţii publice”, a scris preşedintele SUA într-un comunicat de presă.

Acest raport secret a fost transmis săptămâna aceasta preşedintelui Joe Biden, care a acordat serviciilor de informaţii americane 90 de zile în care să îşi „dubleze eforturile” pentru a explica originea COVID-19.

Virusul care a cauzat COVID-19 nu a fost dezvoltat „ca o armă biologică” şi „probabil” nu a fost „conceput genetic” este concluzia raportului al cărui rezumat a fost dat publicităţii.

 

Leave a reply