”Belarusul” din România. Atacul lui Cioloș la PSD, răspândacul ideii cu ”dictatura sanitară”

0
656
Liderul PLUS și al grupului Renew din Parlamentul European intervine de la Bruxelles pe tema crizei din Belarus, acolo unde regimul de mână forte al dictatorului Lukașenko a reprimat manifestanții care constestă în stradă realegerea sa în funcția de președinte, în urma unui simulacru de scrutin electoral.
Cioloș folosește însă exemplul din Belarus pentru a le arăta românilor că au de-a face la ei în țară tot cu un fel de”Belarus”, adaptat la meleagurile noastre: e vorba de PSD, partid născut din același aluat ca și regimul de la Minsk, care acționează iresponsabil și periculos la adresa cetățenilor chiar și la 30 de ani de la prăbușirea dictaturii în România.
Comparația făcută de Cioloș nu e mai puțin gravă: PSD a lansat în România o campanie de dezinformare și fake news, plecând de la măsurile luate de Guvernul PNL pentru a stopa răspândirea pandemiei, iar consecința este gravă: mii de români s-au îmbolnăvit din cauza propagandei PSD și a aliaților săi din politică și din presă.
”Nu ajută la nimic revolta imatură în timpul unei pandemii sub pretextul protestului pentru libertate”, afirmă Dacian Cioloș, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Postarea lui Dacian Cioloș despre PSD și creația sa periculoasă pentru România: ”dictatura sanitară”

Putin l-a felicitat pe Lukașenko pentru realegerea ca președinte, dar Opoziția nu recunoaște rezultatul alegerilor

”- Pe cei care vorbesc cu atâta ușurință despre dictatură și cred că o societate funcțională care încearcă să se îngrijească de sine și de fiecare membru al ei este una în care libertățile nu își mai au locul îi invit să citească informațiile și să vadă imaginile care se transmit din Belarus. Așa-zisa „dictatură sanitară“ despre care PSD nu se oprește din vorbit și pe care multe persoane cu o voce publică pregnantă nu se sfiesc să o înfiereze nu este altceva decât o încercare de a stopa o pandemie deocamdată fără leac, cu efecte dramatice.

– Adevărata dictatură nu se ocupă cu măști care au rolul de a te proteja de o boală. Dictatura reală e dură, scoate forțele de ordine în stradă și le pune să își agreseze conaționalii. Ascunde și minte în procesul electoral, discriminează persoane și categorii sociale, interzice drepturi fundamentale. Și îi e complet indiferent dacă îți e sau nu bine, dacă te îmbolnăvești tu sau familia ta. Dictatura nu vede oameni, ci numere tatuate pe pielea cetățenilor săi pentru a-i îndosaria mai bine.
– Din respect pentru istoria noastră recentă, din respect pentru toți cetățenii români care au avut de suferit o jumătate de veac sub o dictatură cât se poate de reală, ar fi un gest de bună cuviință să nu mai invocăm cu atâta ușurință ideea dictaturii în orice context. Suntem liberi să criticăm guvernul și politicienii, suntem liberi să spunem orice ne trece prin cap, cum suntem la fel de liberi să decidem cu cine vrem să votăm. Nu ajută la nimic revolta imatură în timpul unei pandemii sub pretextul protestului pentru libertate.
– Și cu această ocazie cred că trebuie să avem un gând bun și solidar și cu cetățenii din Belarus care în aceste momente au de înfruntat un aparat represiv care le suprimă fără nicio reținere drepturile și libertățile. Este o nouă lecție despre spiritul libertății care va găsi mereu puterea de a se opune regimurilor construite pe oprimarea propriilor cetățeni.”

Leave a reply