miercuri, noiembrie 30

Bătrâna ”lui Dragnea” și bătrâna nimănui. Una donează bani BOR, alta nu are lemne

0
1026

Gherghina Vasilescu (93 de ani, din satul Saelele – Teleorman), a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Bătrâna are o pensie lunara de 500 de lei. ”Am strâns și eu, cum a dat Dumnezeu, din pensie, o sumă de bani pe care am dat-o pentru ridicarea Catedralei din București, ca să am pe lumea ailaltă o speranță de liniște, mântuire, o binefacere de la Dumnezeu și lumină”. Coincidență, Saelele e satul în care a copilărit Liviu Dragnea.

Informația de mai sus apare pe Hotnews. Am rămas surprins când am constatat că o altă bătrână, cu același nume și aceeași pensie precum cea din satul lui Liviu Dragnea, are o situația la polul opus. Informația mi-a fost transmisă de o prietenă din Facebook, doamna Giulia Petre, și o redau ca atare mai jos. Citind-o și făcând paralela cu știrea de pe Hotnews, poate vă veți întreba și dvs. dacă bătrâna din satul liderului PSD n-ar fi ajuns mai aproape de Dumnezeu donându-și măcar o parte din bani tizei sale din Dâmbovița, care nu se știe dacă va ieși din iarnă.

Probabil că strângătoarea pensionară din satul copilăriei lui Liviu Dragnea nu știe de asocierea imaginii conducerii BOR cu a liderului PSD. Și sigur că are tot dreptul să facă exact ce dorește cu banii economisiți. Dar poate n-a aflat de situația femeii din județul de la nord de Teleorman. Pentru a mai șterge impresia legăturii cu Liviu Dragnea, oare o vor anunța cei de la Patriarhia Română despre această coincidență? Oare o vor întreba dacă nu vrea să-și doneze banii pentru a face un bine unei alte bătrâne, decât să-i doneze BOR? Nu știm. Noi redăm mai jos povestea celeilalte bătrâne, care nu are bani de donat și căreia i-ar prinde bine orice ajutor ca să iasă din iarnă:

Bună seara, domnule Laurentiu Ciocazanu! Îmi cer mii de scuze că apelez la dv. pentru un ajutor pentru o bătrână de 82 ani din provincie. Vă rog frumos, am văzut că mergeți pe la televiziunile care încă mai sunt cu de partea poporului. Poate face cineva un reportaj cu dînsa, are nevoie de lemne și o sobă, poate cineva cu suflet mare o va ajuta.
O cheamă Gherghina Vasilica și locuiește în comuna Potlogi ,Str Zăvoi nr. 31, județul Dîmbovița. Stă singură. Eu am mers acum 3 săptămâni la dânsa cu ceva mici cumpărături, câteva alimente.
Sincer să vă spun, am cunoscut-o întâmplător de câteva luni, am înțeles că are un baiat vecin cu dânsa, dar nu o ajută cu nimic. Ea are o pensie de 500 de lei, mi-a spus, dar nu îi ajunge. Mi-e teamă că nu va trece iarna, nu are cu ce se încălzi. Primăria cică nu are bani de ajutor. Am sunat la toate televiziunile, dar nu s-a sesizat nimeni. Poate veți reuși dvs….Cu stimă, Giulia Petre, București”
Foto principal: universulcredintei.md

Leave a reply