sâmbătă, noiembrie 26

Băsescu pune tunurile pe Firea și promite că rezolvă cazul Costanda ”în câteva ore”

0
862

Fostul președinte al României se ”încălzește” deja pe margine, ca la fotbal, pentru meciul în care e pregătit să intre: candidatura la funcția de primar general al Capitalei din partea PMP, după ce PNL și USR-PLUS au lăsat formațiunea lui Băsescu în afara alianței anti-PSD din București.

Obișnuit cu atâtea campanii electorale, Băsescu știe unde să atace sau unde să-și înfrâneze mesajele pentru a nu strica o relație politică. Evident, actuala primăriță a Capitalei e țintă obligatorie pentru orice contracandidat.

Invitat la Digi 24, Traian Băsescu a pus tunurile pe Gabriela Firea, pornind de la cazul Costanda.

Primarul Gabriela Firea caută soluții pentru a debloca banii Bucureștiului, după ce a fost pusă poprire pe conturile primăriei, la cererea omului de afaceri Costică Costanda. Municipalitatea trebuie să îi plătească acestuia despăgubiri de 115 milioane de euro, din cauza unor terenuri pe care el ar fi vrut să construiască clădiri de locuințe.

„Responsabilitatea unui șef de instituție este să ia din timp măsurile necesare să nu ajungă în situația de a i se bloca conturile”, a declarat duminică seara Traian Băsescu referindu-se la Gabriela Firea, despre care spune că pozează în „înger neprihănit” și „s-a trezit în ultima clipă”.

„Dacă doamna Firea crede că au fost fraude, drumul la DNA este deschis, numai că până atunci, trebuie să execute hotărârile judecătorești, că mă tem că ajunge dânsa la DNA pentru nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătorești și pentru lipsa de respect față de proprietate”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

„Toate instituțiile statului român trebuie să învețe să respecte proprietatea. Respectarea proprietății nu este facultativă, este garantată de Constituție”, spune Traian Băsescu, arătând că familia Lincaru, care era proprietara terenului pe care s-a construit Satul Francez, avea patru decizii definitive ale instanței, iar Costică Costanda a cumpărat în totală legalitate terenul de la familia Lincaru.

„Această situație se poate debloca foarte simplu: o evaluare credibilă a terenului pe care îl oferă la schimb Primăria, iar consilierii generali să aprobe acest schimb de teren. Nu există alt drum. Prostia asta cu împrumutul fără să rezolve problema o va duce la alte procese, iar timpul în care nu execută hotărârea judecătorească înseamnă penalități și nu-s mici penalitățile. O să se trezească cu 200 de milioane datorie peste câteva luni și nu-s din banii dânsei, sunt din banii bucureștenilor”, a avertizat Traian Băsescu.

Situația „o deblochez în câteva ore”, susține Traian Băsescu, în ideea că ar ajunge din nou primar general al Capitalei. El a spus că PMP va decide săptămâna viitoare dacă va candida la Primăria Capitalei.

Așa cum arată situația în acest moment – cu PMP în afara alianței PNL-USR&PLUS – partidul are nevoie de o ”locomotivă” ca fostul președinte pentru a putea obține un scor bun la alegerile locale, prin urmare candidatura lui Traian Băsescu este iminentă.

Leave a reply