Baroana Iașiului. 400 de milioane de lei în funcție și fuga în vacanță!

0
1435

Parlamentarii și alți demnitari și-au tras salarii astronomice în raport cu plebea. Mii de euro lunar. Ok, să fie și-un lup mâncat de oaie, și-a spus românul înțelegător, dar măcar să facă treabă adevărată de acum încolo, să termine definitiv cu șpaga, să simtă cetățeanul că plătește mult dar cu rost. Aș! Parlamentarii puterii nu știu cum să dea cu justiția de pământ, iar restul celor premiați peste noapte cu lefuri de lux trăiesc și mai arogant ca înainte.

Cel mai recent exemplu de totală batjocură față de ieșeanul plătitor de taxe este al unei tanti pe care am putea s-o numim lejer ”Baroana Iașiului”. Asta ca să fim blânzi, că la ce face în funcție îți vine să urli.

Recent instalată în jilțul de subprefect al județului Iași, Valentina Iosub a plecat deja în concediu după doar trei săptămâni de muncă.

Și nu a mers în vacanță cu buzunarele goale. A depus o cerere de acordare a unei prime de instalare în valoare de 300 de milioane de lei vechi! De menționat că, după măririle salariale recente, leafa sa de subprefect e de aproximativ 120 de milioane de lei vechi! Total, peste 400 de milioane de lei vechi!!! Pentru ce? Dar stați, vorba reclamei teleshopping, mai primiți ceva, stimați români plătitori de taxe!

Nu i-au ajuns stimabilei cei aproape 10.000 de euro. A cerut și locuință de serviciu. Pentru a se bucura de stat și la revenirea din concediu.

Cunoscătoare a drepturilor pe care le are personalul din administraţia publică, prin prisma celor 24 de ani de rămânere neîntreruptă în altă funcţie – cea de secretar al comunei Tătăruşi-, distinsa femeie ”de stat” a făcut, imediat după depunerea jurământului, cerere pentru acordarea primei de instalare de care vorbeam mai sus.

Cât de proști putem să fim, plătind-o regește pe tovarășa subprefect, dacă grija ei primă e s-o taie în concediu cu leafa mărită cu tot, bașca prima de instalare?

Adevărul e că ne-o merităm pe această tanti de lux. Nu ne-a obligat ea să-i dăm funcție și bani ”de stat”. La soare.

Leave a reply