miercuri, decembrie 8

Barna și Cioloș, mesaj radical pentru PSD: nu pupați la guvernare cu noi, NEVER!

0
1383

Rezultatul alegerilor parlamentare de duminică arată că “nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS”, a declarat copreşedintele alianţei, Dan Barna, după anunţarea exit-poll-urilor.

“Rezultatul acestor alegeri spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS. În momentul de faţă, acest rezultat – cât va fi el, 18, 19, 20% – aşază USR PLUS ca forţa reformatoare pentru următorii ani ai României”, a spus el.


Barna a apreciat că rezultatul este unul “istoric”.

“Din punctul de vedere al USR PLUS pot să spun că este un rezultat istoric, pentru care îi felicit pe colegii mei. Am reuşit în patru ani să arătăm că drumul început în 2016 este un drum corect. Am reuşit să dublăm acel rezultat şi dacă timp de patru ani, cu aproape 9% am reuşit să facem agenda în Parlament, sunt convins că, cu un rezultat cel puţin dublu, aşa cum arată estimările la acest moment, vom face şi agenda Guvernului”, a menţionat Barna.

Liderul alianţei a spus că participarea redusă la scrutin arată cât de greu este pentru România să iasă dintr-o “logică de pesedism”.

“Victoria de astăzi şi rezultatul de astăzi al USR PLUS este un pas important pe care ne asumăm să îl ducem mai departe în Parlament şi în Guvern”, a dat el asigurări.

Barna a intervenit în conferinţa de presă de la sediul USR PLUS online, deoarece el se află în autoizolare, fiind infectat cu noul coronavirus.

Potrivit exit-poll-urilor, Alianţa USR PLUS a obţinut la alegeri 16,4% dintre voturi la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor.

”Noi vom merge cu propunerea inițială de premier și de program de guvernare la consultările cu președintele Iohannis. Președintele e cel care face propunerea de premier după consultări cu toate partidele”, a declarat duminică seară Dacian Cioloș la Antena 3. Propunerea de premier a USR PLUS este Dacian Cioloș.

Puțin mai devreme, în intervenția din momentul exit pollurilor, Dacian Cioloș a fost tranșant: ”Nu discutăm sub niciun fel cu PSD despre prezența lor la guvernare. Pentru noi, mesajul românilor e clar: trebuie să ne asumăm o guvernare responsabilă”.

Mesajul lui Barna și Cioloș este cât se poate de clar: USRPLUS e gata să intre la guvernare cu PNL, iar PSD nu pupă la putere NEVER!

Dacian Cioloș: USR-PLUS nu va negocia nicio majoritate cu PSD

ciolos - ganea 20190508131537_OGN_5341-01

Copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș spune că formațiunea sa nu intenționează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare, în perspectiva formării unei coaliție pentru Guvern.

“Românii nu au dat niciunui partid mandat clar să formeze singur Guvernul. Vom avea de-a face cu un Guvern de coaliție.

Vom participa la discuțiile pentru formarea unei majorități de guvernare.

Punctul nostru de vedere este clar: USR-PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare.

Credem că putem construi o astfel de majoritate reformistă și de modernizare a României cu forțe politice care au astfel de obiective”, a declarat Cioloș, după rezultatul exit-pollu-ului de la alegerile parlamentare.

“E o evoluție istorică. Am dublat prezența în Parlament. USR-PLUS va fi de data asta nu doar principală forță de opoziție care face agenda în Parlament, dar USR-PLUS, așa cum arată lucrurile acuma, e partidul care va determina agenda viitorului Guvern, iar aceasta va fi modernizatoare”, a mai spus Cioloș jurnaliștilor prezenți la sediul formațiunii politice, potrivit Digi 24.

 

Leave a reply