duminică, septembrie 26

Barna: O coaliţie nu poate funcţiona dacă doar unul dintre membri îşi îndeplineşte obiectivele

0
101

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna afirmă că anumite teme asumate în programul de guvernare de partidul pe care îl conduce “nu au făcut niciun pas mai departe” şi punctează că o coaliţie nu poate funcţiona dacă “un partener (…) îşi bifează toate obiectivele politice şi un alt partener stă şi aplaudă topit de emoţie”.

“Într-o coaliţie, obiectivele politice şi obiectivele strategice ale fiecărui partener trebuie să fie prioritizate în mod egal. Ideea că un partener sau altul îşi bifează toate obiectivele politice şi un alt partener stă şi aplaudă topit de emoţie nu are cum să asigure funcţionarea unei coaliţii. Sunt subiecte – SIIJ, zero taxe pe salariul minim (…) – care, deşi au fost aduse pe agendă şi se regăsesc în programul de guvernare, nu au făcut niciun pas mai departe. Or, nu poate să funcţioneze o coaliţie în condiţiile în care doar unul sau altul dintre membri îşi îndeplineşte obiectivele”, a declarat Barna miercuri seară, la TVR.


El a subliniat însă că ieşirea de la guvernare, deşi ar fi varianta cea mai facilă pentru USR PLUS, nu ar ajuta România.

Leave a reply