„Băi, escrocule, fomistule, ai plecat să ţepuieşti acum în dolari canadieni?” Radu Moraru, încolţit de public

0
5017

Patronul Naşul TV, „refugiat” acum în Canada, la Montreal (unde încalcă măsurile de carantină valabile pentru toţi cetăţenii din Ţara Arţarului), continuă să difuzeze manipulări fake news, pentru care riscă să rămână fără licenţă de emisie, şi să denigreze cetăţeni simpli, oameni la locul lor, modeşti şi muncitori, cărora el le-a cerut bani şi tot el i-a împroşcat cu noroi când aceştia i-au cerut returnarea împrumutului.

În emisiunea de ieri seară, pentru care proprietarii postului TV pot ajunge să dea socoteală în faţa justiţiei urmare a jignirilor adresate unor cetăţeni canadieni, Radu Moraru i-a atacat pe cei care au dezvăluit afacerile sale murdare, caracterul grobian şi capcanele întinse unor oameni simpli care au crezut în jurnalistul ce era odinioară.

Pus în faţa faptelor zdrobitoare, tot ce face Moraru e să se afunde şi mai mult în mlaştina propriilor minciuni, să lanseze acuzaţii de securist potrivit dictonului „hoţul strigă hoţii” şi să calomnieze grav.

El a spus o serie de falsuri despre Grigore Cartianu, cel care a confirmat pentru LUMEALIBERA.RO că fost de faţă, la hotelul Hilton din Bucureşti, atunci când Moraru i-a luat telefonul şi l-a sunat pe româno-canadianul Marius Mureşan pentru a-i cere 100.000 de dolari.

Grigore Cartianu (stânga) l-a ajutat pe Marius Mureşan (dreapta) să nu piardă 100.000 de dolari pe mâna lui Radu Moraru (centru)

Mureşan nu-i mai răspundea la telefon când Moraru suna de pe numărul lui personal, de aceea văzând apel de pe numărul lui Cartianu, a răspuns şi era pe punctul să-i dea împrumut cei 100.000 de dolari, mergând pe încrederea în fostul realizator al emisiunii „Cronica de noapte”.

Dar acesta, deşi avea de recuperat el însuşi vreo 7.000 de euro daţi împrumut propriului patroni TV, l-a avertizat pe Mureşan că riscă să piardă banii. „Grigore Cartianu mi-a salvat banii, eram cu pixul pregătit să scriu CEC-ul”, s-a destăinuit Marius Mureşan.

Deranjat de aceste adevăruri cumplite, Radu Moraru a izbucnit într-o serie de atacuri la adresa lui Grigore Cartianu, Marius Mureşan şi Marian Petruţa. Pe primul l-a ameninţat cu „avocaţii canadieni”, despre ceilalţi doi a spus aceeaşi minciună în care mai cred doar minţile bolnave, cum că nu el le-a cerut bani lor, ci ei i-ar fi cerut lui! Başca veşnica aberaţie cu „securiştii”, o vorbă goală copiată de la Antena 3.

Între timp însă, oamenii cu scaun la cap au început să afle ce se ascunde în spatele ochalarilor lui Radu Moraru şi au început să-i spună de la obraz că încearcă să escrocheze în continuare oameni simpli.

Este şi cazul unui mesaj al unei cititoare curajoase, pe nume Ana Raysklov, care i-a scris lui Radu Moraru pe pagina de Facebook a emisiunii:

„Băi escrocule, iar ai ieşit să păcăleşti oamenii? Acum nu mai vrei câte un leu, vrei 50 de dolari.. Un bec, un fleac (o nimica toată). Crezi că dacă nu ai primit un leu în România, acolo poţi să-i ţepuieşti de dolari. Fomistule! N-o să-ţi dea nimeni nimic”.

Scandalul care l-a adus pe Radu Moraru într-o situaţie fără ieşire a plecat de la cazul româno-canadianului Nick Carabas, fost mare fan al „Naşului”.

Acesta s-a declarat înşelat cu 900 de dolari canadieni de Radu Moraru, pe care acesta i-a cerut împrumut, bani pe care însă nu i-a mai returnat.

Iar când omul i-a cerut banii s-a trezit în faţă cu un certificat de acţionar la Naşul TV pe care nu l-a dorit şi nu la cerut niciodată şi, în plus, nu reprezenta nicio garanţie că îşi va recupera banii ceruţi împrumut de patronul Naşul TV.

Între timp, speriat de consecinţe penale (ele rămân încă valabile, pentru calomniile adresate public lui Nick Carabas în timpul emisiunii cu sediul în Montreal), Radu Moraru a convins-o pe cea care îl întreţine în Canada să-i dea banii înapoi păgubitului, sperând că astfel va pune capăt unei situaţii foarte dificile pentru el. Carabas a confirmat returnarea „împrumutului” pe pagina sa de Facebook.

Situaţia se complică însă tot mai mult pentru Radu Moraru. Plângerile penale pe numele său pentru felul în care a gestionat afacerile Naşul TV îl expun unor consecinţe juridice grave. Sunt foşti asociaţi care se declară înşelaţi cu sume de sute de mii de euro.

Nu întâmplător, pe Radu Moraru l-a scăpat gura în propria emisiune, exact cum a făcut Dragnea într-un miting PSD la Craiova: „Credeţi că mă lasă ăştia liber?”. Ştia Dragnea ce ştia pentru miliardele furate de la buget, o şti el ce ştie şi Radu Moraru când spune că riscă puşcăria la întoarcerea în România.

Acesta este şi motivul pentru care, odată cu venirea lui Dragnea şi Tăriceanu la putere în 2017, Radu Moraru a trecut brusc de partea lor şi împotriva fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Această schimbare şocantă de macaz pentru publicul tradiţional al patronului Naşul TV i-a şocat pe mulţi dintre fanii săi, care l-au abandonat.

Ieri, când Kovesi a câştigat la CEDO lupta cu ei, a fost o zi tristă şi pentru Radu Moraru. Una dintr-o serie ce pare că e abia la început pentru el.

VEZI ŞI:

VIDEO. „Radu Moraru mi-a cerut 100.000$, Grigore Cartianu mi-a salvat banii”. Dezvăluiri incredibile despre patronul Naşul TV

Radu Moraru, încolţit. „Mulţi au luat ţeapă”. Acuzat că a cerut bani împrumut, pe care nu i-a mai dat înapoi

VIDEO. „E incredibil că Radu Moraru a ajuns atât de jos încât să minimalizeze gravitatea acestei epidemii!”

 

 

Leave a reply