B1 TV arată filmul cap-coadă cu pumnii PSD ai lui Palada

0
1123

Dacă există un câștigător din tot acest scandal în care un fost membru al Guvernului României atacă la TV un membru al Parlamentului României, acela este televiziunea unde s-a petrecut agresiunea. B1 TV, fără să fi regizat bătaia pe care Mirel Palada (dreapta) i-a administrat-o lui Mihai Goțiu, a ieșit ”pe plus”, urmare a interesului opiniei publice față de informații ”de la locul faptei”. Bunăoară, televiziunea din Calea Victoriei a profitat de această întâmplare, altfel nefericită, pentru a oferi audienței un plus de informații și, implicit, pentru a obține un adaos de audiență.

Ultima mișcare a B1 TV, din acest punct de vedere, a fost să prezinte filmul complet al agresiunii petrecute în studioul emisiunii Talk B1, moderate de Nadia Ciurlin (vezi legăturile video, AICI). Iată ce au scris cei de la B1 pe site-ul propriu (găsiți mai jos și linkuri către imaginile groazei):

B1 TV vă prezintă, în exclusivitate, imaginele surprinse de camerele de supraveghere din timpul incidentului de miercuri seară, din pauza publicitară a emisiunii Talk B1 cu Nadia Ciurlin. Atunci fostul purtător de cuvânt al Guvernului Mirel Palada l-a bătut pe senatorul USR Mihai Goțiu.

Secvenţele au fost surprinse de trei camere diferite, iar după vizionarea lor se poate observa clar intenţia lui Palada de a se „răfui” cu Goţiu. Întregul moment este redat integral în cele trei materiale video din articol.

Momentul premergător anunțului privind difuzarea imaginilor groazei a fost presărat cu mai multe dezbateri în studioul B1 TV. Moderatorii și invitații și-au făcut meseria, fiecare încercând să stoarcă maximum de profit. Primii, în interesul de business al postului TV, ceilalți, fiecare cu ce interes propriu sau de grup avea de apărat (imagine personală, partid). Totuși, nu toată lumea a gustat felul în care B1 a ridicat miza acestei tensiuni mediatice. Iată mai jos un comentariul al Mihalelei Miroiu, profesor la SNSPA, pe tema aceasta:

M-am lasat ispitita sa urmaresc B1 TV, asteptand inregistrarea incidentului. Discutia din studioul respectiv este mai jos de nivelul marii. Trista, penibila. Joasa. Ilustrata cu alte scene violente in Tv. Dar nu ca sa arate ca sunt mizerabile. Unii protagonisti sunt chiar pe platou acum si se bat cu pumnii in piept cu aceste scene, preludiu al celei recente. Cat imi mai trebuie sa nu mai fac experiente masochiste pe mine? Iar dupa ce scena e data, rad cu o nesimtire gros-animalica (nu vreau sa jignesc animalele). Imi este pur si simplu rusine de nerusinarea lor. Judeca victima, nemernicii.

 

Leave a reply