Să ne „clătim” ochii cu unele dintre cele mai urâte şi ciudate animale din lume

0
2233

Uneori, evoluția creează animale frumoase și colorate, iar alteori vine cu creaturi care par să fi ieșit din cele mai grave coșmaruri ale noastre. Am selectat doar câteva dintre ele.

 

Aye-aye (Daubentonia madagascariensis) este o specie de mamifer lemurian nocturn care are degetul mijlociu neobișnuit de lung şi flexibil. Mănâncă larvele care se ascund sub scoarța copacilor. Bate în scoarța copacilor, face găuri pentru a le găsi și își folosește degetul mijlociu pentru a le extrage. Se hrănește și ziua și noaptea.

 

Condylura cristata sau alunița cu nas stelat. Se găsește în zonele umede, joase din partea de nord a Americii de Nord. Are organe bizare asemănătoare tentaculelor care îi răsar pe față. Acestea sunt acoperite cu receptori extrem de sensibili, pe care alunița le folosește pentru a-și găsi drumul.

 

Chlamydoselachus anguineus este un rechin rar care trăiește în adâncul mării. Fălcile sale neobișnuit de largi îi permit să înghită prada mare întreagă.

 

Warthogul deșertului (Phacochoerus aethiopicus)  cunoscut și sub denumirea de porc cu negi de deșert sau facocer, este un membru paricopitat a familiei de porci Suidae, răspândit în Kenya de nord, Somalia, Etiopia de est și posibil Djibouti și Eritreea.

 

Cunoscut sub numele de pește broască păros, pește broască striat (Antennarius striatus) este expert în camuflaj. Folosește o „tijă și momeală” pentru a atrage prada.

 

Netdevilul iluminat (Linophryne arborifera) este o altă specie pescar. Masculii maturi sunt mult mai mici decât femelele și se atașează permanent de corpul acestora fiind consideraţi paraziţi.

 

Grimpoteuthis discoveryi este una dintre mai multe specii de caracatițe care au devenit cunoscute sub numele de „caracatițe dumbo”. Locuiesc în adâncurile mării.

 

Desmanul pirinian Galemys pyrenaicus este înrudit cu alunițele și șopârlele. Își bagă nasul neobișnuit de lung în noroi și găuri pentru a localiza mâncarea. Specie pe cale de dispariţie.

 

Torgos tracheliotos este un vultur care trăiește în Africa și în regiunile din apropiere. Cunoscut și sub numele de Vulturul Nubian, acesta este cel mai mare vultur de pe continentul african. Este puternic dominând alte păsări de pradă și chiar prădători precum șacalii.

 

Lupul Atlantic (Anarhichas lupus) este un mare rapitor care traieste in Oceanul Atlantic de Nord si Oceanul Arctic. Prefera apele de coasta si cele cu funduri stâncoase, la adâncimi de cel mult 600 m. Multe exemplare populează apele din Islanda, Golful Biscaya, Marea Barents, coastele Laponiei, Groelandei şi Canadei.

 

Liliacul cu cap de ciocan (Hypsignathus monstrosus) se găsește în Africa ecuatorială. Masculii au capete neobișnuit de mari, pe care le folosesc pentru a amplifica zgomotele puternice pe care le fac pentru a atrage femelele. Trăiește în Africa și este gazda naturală a virusului Ebola.

 

Maimuța proboscis (Nasalis larvatus) se găsește numai pe insula Borneo. Este o specie pe cale de dispariție, deoarece o mare parte din habitatul său a fost distrus.

 

Stargazerul (Uranoscopus sulphureus) aparține unui grup de pești care au ochii pe vârful capului mai degrabă decât pe părți. Se îngropă în nisip, apoi sar în sus pentru a pândi animalele de pradă trecătoare.

 

Rechinul cu dinți zdrențuiți este, de asemenea, cunoscut sub numele de rechin tigru. Carcharias taurus este o rudă apropiată a celebrului mare alb. Este o specie vulnerabilă ca urmare a pescuitului excesiv, la care se adaugă faptul că se reproduce rar.

VEZI ŞI:

VIDEO. Selfie-ul anului. Cum a reacționat o fată atunci când ursul s-a urcat pe ea. ”Nu te mișca, nu te mișca!”

Sărbătoarea lalelelor, Ottawa, Canada. Mare alb-roșie de flori

VIDEO. Curiozități istorice de Ziua Americii

Leave a reply