Aya, fetița din Siria care s-a născut printre ruine

0
333

Micuța Aya, fetița născută sub dărămături la cutremurul care a lovit Turcia și Siria, are un noroc imens. Mii de cereri de adopție vin pe adresa spitalului unde copilul este îngrijit. Pentru că mama ei a murit imediat după naștere, Aya este acum hrănită de o femeie cu suflet mare.

Fetiţa din Siria, a cărei mamă a murit după ce a născut-o, sub ruinele casei lor, a primit numele Aya, care în arabă înseamnă ”un semn de la Dumnezeu”, scrie The Guardian, citat de adevarul.

Salvatorii din Jenderis au găsit-o pe Aya luni după-amiază, la peste zece ore de la cutremur, în timp ce săpau printre ruinele blocului cu cinci etaje în care locuiau părinţii ei. Îngropată sub beton, fetiţa era încă legată prin cordonul ombilical de mama ei, Afraa Abu Hadiya, care a murit împreună cu soţul ei şi cu ceilalţi patru copii ai lor. Bebeluşul a fost dus de urgenţă la spital în oraşul apropiat, Afrin.

Potrivit BBC, mii de oameni se oferiseră să o adopte pe fetiţa născută sub ruine, după ce imaginile cu un bărbat alergând din dărâmături cu bebeluşul în brațe, plin de praf. au devenit virale.

Managerul spitalului din Afrin, Khalid Attiah, a spus că a primit zeci de telefoane de la oameni din toată lumea care vor să o adopte pe Aya.

Dr Attiah, care are o fetiţă cu doar patru luni mai mare decât Aya, a spus că o îngrijește ca pe copilul său.

Nu voi permite nimănui să o adopte acum. Până când familia ei îndepărtată se va întoarce, o tratez ca pe unul dintre copiii mei”, a spus medicul. Deocamdată, soţia acestuia o alăptează, ca şi pe fiica lor.

„A ajuns luni într-o stare atât de rea, avea umflături, vânătăi, îi era frig și abia respira”, a spus Hani Marouf, medicul pediatru care se îngrijește de ea. Acum, bebelușul este în stare stabilă.

Când se va afla în stare bună de sănătate, fetița va fi îngrijită de un frate al bunicului. Cum părinţii ei şi toţi fraţii săi au murit, Salah al-Badran o va lua în îngrijire după ce va fi externată din spital.

Cu toate acestea, şi locuinţa bărbatului din oraşul Jenderis din nord-vestul Siriei a fost distrusă. El şi familia sa au reuşit să scape din clădirea cu un etaj, dar acum el şi ceilalţi membri ai gospodăriei sale de 11 persoane stau într-un cort, a declarat el pentru Associated Press.

Peste 21.000 de persoane au murit în urma cutremurelor de luni din Turcia și Siria, deși ONU avertizează că amploarea totală a dezastrului este încă neclară. Salvatorii încă mai caută supraviețuitori printre dărâmături, dar speranțele se risipesc la mai bine de patru zile de la primul cutremur.

Zeci de mii de oameni au petrecut o a patra noapte geroasă în adăposturi improvizate, după ce și-au pierdut casele. Președintele Turciei a numit cutremurul „dezastrul secolului”.

Leave a reply