duminică, iulie 21

Avocatul Poporului pledează pentru moarte. Renate Weber, tot iresponsabilă, tot împotriva sănătății românilor

0
1392

Renate Weber este una dintre principalele responsabile de creșterea numărului de infectări și implict de decese din cauza noului coronavirus SARS-CoV-2. Alături de CCR și de liderii PSD, ALDE și Pro România, Weber a transformat Avocatul Poporului – instituția pe care o  conduce – într-o sursă de fake news și de răspândire mai mare a COVID 19 în rândul populației.

Din cauza ei, care a inițiat o sesizare la CCR privind amenzile din timpul stării de urgență, s-a declanșat în România starea de relaxare în fața coronavirusului. Treptat, tot mai mulți români avizi de senzațional și de teorii ale conspirației au picat în plasa întinsă de fosta europarlamentară ALDE și, din cauza asta, au murit oameni nevinovați.

Ulterior, Renate Weber nu s-a potolit. A contestat și alte măsuri de prevenție sanitară din legea carantinării zădărnicind eforturile Guvernului Orban de a menține populația departe de cea mai temută boală.

Practic, șefa de la Avocatul Poporului a intrat sub indicența articolului de Cod Penal care incriminează astfel de fapte menite să împiedice autoritățile în încercarea lor de a salva vieți.

Mai nou, Renate Weber lovește din nou în sprijinul morții, printr-o ultimă declarație iresponsabilă, aparent făcută de grija restrângerii exerciţiului unor drepturi şi libertăţi, din cauza stării de alertă instituită în contextul epidemiei de COVID-19, care, spune ea, se „tot” prelungeşte lunar.

„Suntem astăzi în situaţia în care vedem că starea de alertă se tot prelungeşte din lună în lună. Noi nu avem o legislaţie clară să ne spună care este limita maximă. Mă întreb: Dacă pandemia mai durează încă 2 ani jumătate – 3, vom avea stare de alertă o perioadă atât de lungă? Pentru că posibilitatea constituţională a restrângerii exerciţiului unor drepturi şi libertăţi e aceea de a fi pe o perioadă de timp limitată. În momentul în care însă ne ducem cu aceste restrângeri pe durate de timp atât de mari întrebarea se pune dacă nu cumva însăşi esenţa acelui drept este în realitate atinsă”, a explicat Weber, la prezentarea Raportului Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor omului şi măsurile excepţionale dispuse în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă (16 martie – 10 septembrie 2020).

Această ultimă intervenție este de natură penală clară, încurajând din nou populația să se revolte sub pretextul unor libertăți constituționale, care nicăieri în lume nu sunt mai presus decât salvarea vieților oamenilor.

Cum să nu-ți pese că mor oameni din cauza ta?!

Din păcate însă, efectele acțiunilor Avocatului Poporului încep să fie tot mai dureroase: numărul infectărilor produse în România  crește periculos iar principalii vinovați – încă nepedepsiți – rămân aceiași ca în perioada cea mai grea a pandemiei.

1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, miercuri, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

GCS anunţă că datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare şi în aplicaţia de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile.

Până miercuri, pe teritoriul României au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit sursei citate, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.136.544 de teste. Dintre acestea, 25.991 au fost efectuate în ultimele 24 de ore – 16.542 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 9.449 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până miercuri.

VEZI ȘI:

Reporter CCN, arestat la protestele din SUA apărute după moartea lui George Floyd

Băsescu sau Nicușor Dan?

Ciolacu nu știe să numere și atacă PNL, USRPLUS și PMP: ”Au majoritatea, să nu mai dea vina pe noi!”

Leave a reply