sâmbătă, ianuarie 29

Tomac n-o iartă pe Renate Weber: ”E unealta lui Tăriceanu”. Cine ne scapă de Avocatul Poporului?

1
650

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia Curţii Constituţionale de marţi prin care au fost respinse sesizările Avocatului Poporului pe tema legii privind carantina arată “nevoia de a avea în această funcţie un jurist profesionist”, fără apartenenţă politică.

CCR a luat această decizie pentru a se ”spăla pe mâini”, pentru că această instituție este la fel de vinovată ca Avocatul Poporului pentru deceselor provocate de pandemie în România.

CCR și Avocatul Poporului au acționat aparent pentru ”apărarea libertăților civile”, dar în realitatea singura libertate pe care au protejat-o a fost cea a COVID-ului care să facă tot mai multe victime.


România nu mai poate funcționa cu aceste instituții care distrug România din interior și care, mai grav, ajung să pună în pericol sănătatea populației.

PMP promite că, după alegeri, va face împreună cu celelalte partide proeuropene un plan pentru reformarea instituțiilor-cheie din statul român.

Postarea lui Eugen Tomac în care o desființează pe unealta lui Tăriceanu

”De la „Avocatul roşu” la „Avocatul poporului ales de popor”
Decizia CCR de astăzi prin care a respins sesizările Avocatului Poporului pe marginea legii privind carantina ne arată nevoia de a avea în această funcție un jurist profesionist, un om care să înțeleagă legile României, atât în spiritul, cât şi în litera lor.
Dar, din păcate, doamna Weber s-a comportat ca un instrument politic în mâinile lui Călin Popescu Tăriceanu. La fel cum Victor Ciorbea a executat întocmai partitura care i-a fost pusă în faţă de Liviu Dragnea.
De aceea, PMP va propune ca, în eventualitatea unui referendum pentru modificarea Constituţiei, alegerea Avocatului Poporului să fie făcută de către cetățenii României prin vot, în paralel cu scrutinul legislativ din 2024.
Înscrierea în această competiţie ar trebui, în mod firesc, condiționată de criterii clare: neapartenența politică şi experiență relevantă la nivel de instanţă judecătorească pe o perioadă îndelungată de timp.
Un astfel de sistem de alegere funcţionează în SUA, unde cetăţenii pot alege procurorii generali în anumite state în cadrul sistemului federal.
După alegerile parlamentare din acest an, PMP consideră drept prioritară modificarea Constituţiei şi va încerca, alături de celelalte formaţiuni democratice şi pro-europene, să genereze o majoritate calificată (două treimi) pentru a depăşi condiţiile impuse de actuala lege fundamentală.”

1 comment

Leave a reply