sâmbătă, februarie 4

Autorul masacrului din Texas era „batjocorit la școală din cauza hainelor şi a situaţiei financiare precare”

Un fost coleg de clasă al lui Salvador Ramos, autorul atacului armat de la şcoala elementară din Uvalde soldat cu moartea a cel puţin 19 copii, a declarat că Ramos i-a trimis nişte fotografii care ilustrau o armă de foc pe care o deţinea şi o geantă plină cu muniţie cu câteva zile înaintea atacului. Tănărul susţinea că arată „foarte diferit” şi că este de „nerecunoscut”, relatează CNN.

Prietenul atacatorului, care nu a vrut să îi fie dezvăluită identitatea, a spus că era oarecum „apropiat” de Ramos şi că s-ar fi întâlnit ocazional să se joace pe Xbox împreună.

„Îmi trimitea mesaje din când în când, iar în urmă cu patru zile mi-a trimis o poză cu AR-ul pe care îl folosea (n.r. puşcă de asalt)… şi cu un rucsac plin de cartuşe de calibru 5,56, probabil că erau în jur de 7 încărcătoare”, a afirmat el.

Băiatul l-a întrebat pe atacator de ce are nevoie de armament, iar el a răspuns: „Nu-ţi face griji în legătură cu asta”.

Ulterior, Ramos i-a trimis alt mesaj în care afirma că arată „foarte diferit” şi că „nu l-ar recunoaşte”.

Ramos era batjocorit de colegii săi din cauza hainelor pe care le purta şi din cauza situaţiei financiare precare a familiei sale, iar în cele din urmă, a venit tot mai rar la şcoală.

„Nu mai mergea la şcoală… şi treptat s-a lăsat”, a mai precizat prietenul lui Ramos.

După absolvire, tânărul a comunicat din ce în ce mai puţin cu Ramos, însă o dată la câteva luni, băiatul îi trimitea un mesaj sau îl ruga să se joace pe Xbox împreună.

Leave a reply