AUR a fost votat și pentru că liderii săi au promis că vor lupta pe viață și pe moarte împotriva ”mafiei” de genul celei implicată în retrocedarea fermei Băneasa și soldată cu condamnarea, pe lângă Prințul Paul și Remus Truică, și a unui avocat.
Senatoarea Diana Șoșoacă, unul dintre liderii AUR, ea însăși avocată, vrea acum ca avocații să primească privilegii față de restul cetățenilor României și să aibă imunitate în fața legii.
Ea a anunțat pe Facebook că va depune un proiect de modificare a Legii 51/1995, legea care reglementează organizarea și funcționarea profesiei de avocat, pentru a introduce imunități.
Avocata-senator Șoșoacă a făcut acest anunț, scris cu majuscule pe pagina sa de Facebook, după ce Curtea Supremă l-a condamnat la 5 ani de închisoare pe avocatul Robert Roșu în dosarul Ferma Băneasa, în care a fost jefuită proprietatea statului român
Câteva zeci de avocați protestează luni la Palatul de Justiție din Capitală după condamnarea lui Robert Roșu la închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa.
Manifestanții au pancarte cu mesaje prin care cer ca avocații să nu fie identificați cu clienții lor.
Printre manifestanți se numără și Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.
Și Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) a reacţionat după condamnarea avocatului Robert Mihăiţă Roşu de la casa de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații calificând drept inacceptabilă ”represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”, potrivit unui comunicat al UNBR.
Judecătorul Bogdan Mateescu, proaspăt ales în funcția de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, condamnă acțiunea publică a Uniuniii Naţionale a Barourilor din România, de susținere a avocatului Robert Mihăiţă Roşu.
„Hotărârea judecătorească este un pilon fundamental al statului de drept. Consideri inacceptabile orice atacuri publice sau particulare față de dispozițiile definitive ale instanțelor judecătorești”, a scris Bogdan Mateescu pe pagina personală de facebook.
Reamintim că Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) a reacţionat public după condamnarea avocatului Robert Mihăiţă Roşu, de la casa de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații, implicat în dosarul Ferma Băneasa.
UNBR a transmis un comunicat de presă în care califică drept „inacceptabilă represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”.
„Discrepanţa radicală între cele două hotărâri judecătoreşti privindu-l pe avocatul Robert-Mihăiţă Roşu (n.r – cea a Curţii de Apel Braşov şi cea a ICCJ) arată slăbiciunile sistemului, cu consecinţe grave asupra credibilităţii justiţiei”, arată UNBR.
Curtea de Apel Brașov l-a achitat pe avocatul Robert Roșu, însă ÎCCJ i-a dat p sentință de 5 ani de închisoare cu executare pentru 4 infracțiuni: ”constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, în formă continuată, complicitate la spălarea banilor, în formă continuată și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave (2 fapte)”, potrivit unui comunicat al DNA.