duminică, septembrie 24

AUR își pierde din strălucirea sa

0
539

Vă vine sau nu a crede dar, la bilanțul de final al primei sesiuni parlamentare, AUR apare drept singurul partid care își execută proprii parlamentari. Alții au plecat de bună voie, afirmând că au rămas dezamăgiți să descopere că nu au niciun sprijin în partid.

Totodată, conducerea formațiunii anunță că în curând urmează și alte plecări, după ce, o parte dintre aleșii AUR și-ar fi arătat nemulțumirea că nu se pot atinge de subvenția de la stat.

Până în prezent, patru parlamentari AUR au părășit formațiunea sau au fost excluși, în timp ce co-președintele George Simion declară că, în viitorul nu prea îndepărtat,  vor mai urma și alte excluderi.

În decembrie anul trecut, nici bine nu se încheiaseră alegerile parlamentare că AUR anunța că exclude din rândurile sale primul membru. Intrat în Parlament pe listele AUR, ca deputat de Brașov, Francisc Tobă a rămas fără sprijinul parlamentar al partidului, după ce, în presă, apăruseră informații care arătau că numele lui Tobă apare în dosarul represiunii de la Sibiu din timpul Revoluției din 1989.

De o excludere rapidă a avut parte și senatoarea Diana Șoșoacă. După ce timp de mai multe săptămâni difuzase mai multe mesaje controversate, printre care și diverse teorii ale conspirației privind pandemia de COVID-19 sau efectele vaccinului, pe 10 februarie conducerea AUR anuța că o excludere pe Șoșoacă din grupul parlamentar pe motiv că „a adus atingere intereselor și imaginii partidului”.

În aceeași zi cu excluderea lui Șoșoacă conducerea AUR a hotărât să-l execute și pe deputatul Mihai Lasca, pe care partidul îl acuză că la momentul înscrierii pe listele de candidați ai partidului, acesta „a omis să prezinte faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală”.

Ultima plecare din partid a avut loc lunea trecută, pe 2 august, după ce Anamaria Gavrilă, deputat ales pe listele AUR, a anunțat că își dă demisia pe motiv că nu a avut susținere în interiorul formațiunii. Mesajul său a fost însă criticat de mai mulți susținători AUR care o acuză că motivul real ar fi faptul că dorește să se înscrie în PNL. Printre aceștia s-a numărat și deputatul AUR George Badiu, care a acuzat-o că i „s-a urcat funcția la cap”:

„Dacă nici măcar AUR, care se străduiește să fie chezașul libertății românilor, nu te-a mulțumit, nu știu ce să zic. De câteva luni ne-ai întors spatele, cred că ți s-a cam urcat funcția la cap.”

  • George Simion: ”O să mai fie și alte plecări”

Copreședintele AUR, George Simion a mai anunțat zilele trecute, într-un interviu pentru TVR, că în perioada următoare vor pleca sau vor fi dați afară și alți parlamentari AUR. Simion a explicat că, toți aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu se pot atinge de cele aproximativ două milioane de euro pe care formațiunea în are în conturi din subvenția de la stat.

„Sunt colegi care insistă și care nu vor să ne respectăm promisiunile electorale. Printre ele, să nu luăm bani de la bugetul de stat pentru finanțarea partidului politic”, a adăugat George Simion.

Leave a reply