miercuri, decembrie 8

AUR. Iată semințele extremismului din care pot răsări crimele de mâine! Cazul Târziu-deputatul toboșar-Chelaru

1
3261

”Alianța Unirii cu Rusia”, cum mai este denumit AUR, este un partid stânga-dreapta, fără cap și fără coadă, un amestec de erudiți și grobieni inculți, sataniști și fundamentaliști religioși – o adunătură, cu alte cuvinte, din care greu poți înțelege ceva.

Dar unica linie roșie care leagă toată această lume vadimisto-pepededistă pestriță este ura față de semeni și chiar incitarea la violență.

E de-ajuns să vezi filmulețe în care apare celebra Șoșoacă, devenită între timp senatoare AUR, sau să citești ideile ”copreședintelui” Claudiu Târziu ca să realizezi cum plantează cei de la AUR semințele violenței în societatea românească.


Diana Șoșoacă, strigând la ”vitele” care au votat cu AUR și Claudiu Târziu, care a profitat de ”vite” ca să-și bage și nevasta în Parlament

S-a văzut și în mesajele de stradă la protestele pro-COVID și în alte acțiuni în care ”hoardele” AUR au fost tolerate de autorități, semn că au complici la vârf în interiorul instituțiilor de forță ale statului.

Pe această linie roșie a extremismului se înscrie și apariția unui personaj pe nume Darius Pop (26 de ani), liderul Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) Maramureș, de profesie toboșar, care a ajuns deputat în Parlamentul României grație acestor alegeri ”accident”.

Ce este grav e că individul folosește un limbaj neolegionar, deocamdată ”codat”, care li se adresează celor care sunt adepții urii în societate. 

Pop a devenit liderul AUR Maramureș în decembrie 2019 și s-a dovedit un fervent susținător al președintelui formațiunii, George Simion. În diferite postări din ultimul an, i s-a adresat acestuia, de patru ori, cu apelativul ”Căpitanul”, formula folosită în trecut de legionari la adresa lui Corneliu Zelea Codreanu, șeful Gărzii de Fier, cel care a comandat asasinarea mai multor lideri politici interbelici.

”Este o chestie interpretabilă, poate fi folosit și pentru capitan de vas sau lider”, a explicat, parșiv, Pop, pentru că el însuși s-a declarat adept al asasinatului ca instrument politic, prin cultul față de personaje istorice care au luat viața oamenilor nevinovați.

Foto: Darius Pop, folosind apelativul ”Căpitanul” la adresa lui George Simion / Facebook

Pop a recunoscut într-un comentariu pe Facebook că este un admirator al mareșalului Ion Antonescu, pe care Statul Român l-a catalogat, în mod oficial, criminal de război.

Este posesorul unui tatuaj pe unul dintre brațe, despre care a declarat că reprezintă stema României Mari, adăugând că ”am și alte tatuaje cu tentă naționalistă”.

Fotografia de mai sus a fost realizată în aprilie 2018, într-o clasă de la o școală din Maramureș unde Pop devenise profesor de muzică, post la care, între timp, a renunțat.

În județul Maramureș, AUR a obținut circa 7% din sufragii. Pe listele de la Maramureș a fost prezent și tatăl lui Darius Pop, Teodor, ceea ce ar reprezenta familia cu numărul 29 printre candidații AUR la parlamentare, situații despre care G4Media a scris zilele trecute.

Personajul care în orice țară europeană ar fi ajuns deja după gratii, nu în Parlamentul României, nu este singurul care servește drept probă pentru scoaterea AUR în afara legii.

Mircea Chelaru, infractor dovedit de justiție și individ care are pe conștiință viețile eroilor de la Revoluție

Generalul Chelaru, implicat în crimele de la Revoluție, face un lucru și mai grav: neagă Holocaustul!, declarându-se admirator al mareșalului Antonescu.

Nu mai departe de ei se află Claudiu Târziu, copreședintele AUR, care închide cercul acestui curent extremist prin participarea sa la revista rostonline.ro, unde sunt găzduite generos articole cu asasinii din istoria României precum ”Căpitanul” Corneliu Zelea Codreanu.

Târziu, ziarist care nu și-a dat arama extremistă pe față până acum, pozează în fundamentalist religios – izvor care ar fi trebuit să fie un balsam al toleranței dar unde, culmea, își trage seva, iată la AUR, extremismul!

E de-ajuns să privește câteva secvențe din intervenția dezmățatei din filmulețul de mai jos ca să îți dai seama ce se citește pe buzele adepților AUR: ură, sânge și chiar moarte!

Pentru așa ceva, primii responsabili sunt George Simion și Claudiu Târziu, cei care au promovat violența la vârful României.

Vina lui Târziu nu e doar aceea că el însuși este adeptul curentului așa-zis ”conservator” – în fapt, sursa extremismului -, ci că, în calitate de copreședinte AUR, alături de George Simion, a promovat toate acest persoanaje care reprezintă semințele violențelor de mâine.

Într-un articol publicat pe rostulonline.ro, este omagiat fără pic de rezerve capul mișcării legionare, Corneliu Zelea Codreanu.

Întrebarea e cine finanțează aceste celule ale extremismului? Urmașii lui Zelea Codreanu? Adepții legionarismului de tip nou?

Iată o temă pentru serviciile secrete românești, care au pierdut deja o primă bătălie cu noul pericol la adresa siguranței naționale: AUR.

VEZI ŞI:

Ce spune Mircea Coșea despre acuzațiile aduse de PSD lui Florin Cîțu cum că a îndatorat România

10 vești bune după alegeri. AUR – egal cu zero, adio Ponta&Tăriceanu, PSD – kaput, Dreapta va conduce România

Iohannis: Ziua Internaţională Drepturilor Omului – prilej de reflecţie asupra rolului fiecăruia în respectarea şi protejarea acestora

1 comment

Leave a reply