AUR curat pentru Sputnik: George Simion vrea să-și repare imaginea cu baronul Oprișan

3
5495

George Simion este o altă ”tânără speranță” a politicii care sfârșește prost. După ce și-a făcut imagine pe seama unirii Basarabiei cu România, participând la mai multe acțiuni civice pe acest subiect, a crezut că este deja o vedetă suficient de credibilă pentru a-și lansa și un partid.

I-a spus AUR, ca inițiale, numele complet nici nu mai contează. Ar fi sunat bine și promițător, dacă nu și-ar fi dat arama pe față prin implicarea sa în operațiuni ostile României pro-europene și foarte dragi propagandei ruse, așa cum de altfel a explicat și respectabila publicație Politico, editată la Bruxelles.

Simion a devenit unul dintre favoriții Sputnik, alături de Dan Puric, Garcea sau Radu Moraru, atunci când a incitat populația la acțiuni de stradă menite să destabilizeze societatea românească exact în timpul pandemiei.

O altă operațiune care l-a devoalat ca sursă de destabilizare românească a fost scandalul de la cimitirul unguresc din Valea Uzului, unde Simion nu s-a dus că caute AUR, ci să tensioneze și mai mult atmosfera româno-maghiară, prezentându-se drept victimă a ”extremiștilor maghiari”.

Ziarul Adevărul a relatat pe larg incidentul care risca să provoace un nou caz ”Târgu-Mureș 1990”, care ghici cui i-ar fi folosit? Europei? României? SUA? NATO? Prietenii (de la răsărit) știu de ce…

Captură din Sputnik, organul oficial de propagandă al Kremlinului, în care actualul lider al AUR este lăudat

Pentru mulți observatori lucizi, a devenit clar că George Simion are AURa unei vedete fabricate dincolo de Prut cu scopul de a se infiltra în mentalul colectiv al României și a crea breșe în interiorul filonului prooccidental.

Demascat de presa liberă și de societatea civilă românească formată în gerurile #Rezist, Simion s-a prăbușit rapid în încrederea publicului. I-a mai rămas însă ceva muniție: atacurile la adresa presei ”cumpărate” de Guvernul Orban (iarăși, prietenii de la Sputnik știu de ce…) și marketingul anti-PSD.

Așa se face că Simion s-a urcat în mașină și a pus la cale o nouă operațiune Facebook menită să prindă la un public tip Nasul TV, singurul care mai ”pune botul” la propaganda fals naționalistă și antiglobalistă a respectivilor ”agenți COVID” menționați mai sus.

Interesant e de ce Facebook îi permite să-și facă numărul, când Mark Zukerberg a promis că va face toate eforturile pentru a bloca valul fake news provocat de cei care se folosesc de corporația sa.

Jalnic e că n-a găsit altă idee mai bună decât să-l târnosească pe veșnicul baron Oprișan, de la Vrancea, care numai de ”investigația” lui George Simion nu se sinchisește.

Dimpotrivă, așa-zisa cercetare a lui Simion e AUR curat și pentru Oprișan, și pentru autorul demersului pretins jurnalistic.

Primul se poate lăuda că e atacat din nou pentru ”că face”, al doilea le arată celor ușor de manipulat că ”luptă pentru țară”.

Așteptăm articolul de bine din Sputnik! 🙂

https://www.facebook.com/george.simion.unire/posts/2795537794000706

3 comments

Leave a reply