vineri, septembrie 24

AUR cere coaliției să-l demită pe Florin Cîțu

2
106

AUR cere coaliţiei de guvernare să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîţu şi să vină în faţa Parlamentului cu un nou prim-ministru. Potrivit AUR, există o “incompatibilitate morală clară” a premierului cu funcţia pe care o deţine, în urma scandalului privind episodul din SUA din urmă cu 21 de ani.

“Alianţa pentru Unirea Românilor cere coaliţiei PNL-USRPLUS-UDMR să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîţu şi să se prezinte în faţa Parlamentului cu o nouă propunere de premier. Există o incompatibilitate morală clară a lui Florin Cîţu cu funcţia de prim-ministru al României. Florin Cîţu a ascuns faptul că a săvârşit o faptă penală şi a fost condamnat la închisoare atât faţă de conducerea PNL, faţă de ceilalţi lideri ai coaliţiei de guvernare, cât şi faţă de români. Dincolo de artificiile legislative care îi pot permite să ocupe funcţia de şef al Guvernului, gestul lui Florin Cîţu invocă, în primul rând, o mare problemă de moralitate”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică de AUR, potrivit Agerpres.


Potrivit senatorului Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, Florin Cîţu trebuie să fie destituit, întrucât “şi-a pierdut credibilitatea” în faţa românilor.

“Florin Cîţu trebuie să fie destituit, întrucât şi-a pierdut credibilitatea în faţa românilor. În caz contrar, este clar că reprezentanţii coaliţiei de guvernare au înşelat încrederea unei ţări întregi cu un mesaj fals şi ipocrit. Cum vrea USRPLUS să schimbe felul în care s-a făcut politică în România, în ultimii 30 de ani? Cum îşi imaginează PNL că va putea merge înainte cu un cadavru politic? Domnul Iohannis promitea o Românie normală, a lucrului bine făcut. Promovând penali, la fel ca PSD?”, susţine liderul AUR.

2 comments

Leave a reply