Au reușit! România moare lent pe mâna actorilor dezinformării: impact devastator al COVID 19

0
1434

România a ajuns iar oaia neagră a Europei. De astă dată, din cauza impactului pandemiei – suntem țara cu cea mai mare creștere a numărului de cazuri noi. Noul coronavirus se răspândește cu repeziciune din cauza unor lideri iresponsabili și a unei anumite părți a presei care preia și distribuie mesaje cauzatoare de moarte prin infectare cu COVID 19. 

Ciolacu, Cataramă, Ponta, Tăriceanu

Campaniile de dezinformare au prins la o minoritate tot mai zgomotoasă, pe alocuri isterică și periculoasă (vezi amenințarea cu moartea la adresa lui Raed Arafat), care a impus în mentalul colectiv ideea că SARS-CoV-2 nu există.

Consecința: autoritățile au pierdut controlul asupra coronavirusului, care a fost posibil la începutul pandemiei, iar impactul este de neoprit.

Aproape de la zi la zi, crește numărul de cazuri noi și nimeni nu mai poate stăvili dezastrul în derulare. Liderii PSD, Pro România și ALDE, care au inițiat valul fake news vinovat de extinderea pandemiei, nu doar că nu și-au cerut iertare populației, dar acționează cu o ipocrizie imensă: acuză Guvernul pentru situația gravă, deși acesta nu are niciun instrument de control din cauza deciziilor CCR-Avocatul Poporului și a majorității PSD-ALDE-Pro România-UDMR din Parlamentul României

Bogdan Stanoevici, Dan Puric și Mugur Mihăescu joacă în spațiul public pe gustul Rusiei

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015 teste.

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.07.2020 (10:00) – 16.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (14 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Galați, Harghita, Mehedinți, București, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș și Vâlcea.

Iosefina Pascal, Dan Chitic, Pompiliu Diplan, Iulian Capsali acționează ca niște agenți fake news 

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la  persoane de peste 80 de ani.

18 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

Acest bilanț tragic va continua, estimează experții Guvernului Orban. Perioada electorală complică și mai mult lucrurile, pentru că niciun partid nu pare dispus să ia taurul de coarne.

Situația este agravată de predispoziția unei părți a populației pentru manipulări, dezinformări, și teorii conspiraționiste – ceva nemaintâlnit în toată Europa. Nici măcar în Ungaria – țară condusă de un regim considerat ”calul troian” al lui Vladimir Putin în UE – cetățenii nu acceptă minciunile gen ”coronavirusul e fabricat în laborator, 5G produce COVID, vaccinurile sunt nocive, Bill Gates ucide populația planetei etc”.

Cu excepția României – singura țară unde au ”prins” aceste teorii ale conspirației – în Europa toată lumea se protejează de pandemia coronavirus cu maximă responsabilitate, ascultând doar de comunitatea științifică și de experții din sistemul sanitar.

Leave a reply