„Au bagatelizat pericolul generat de acest virus”. Riposta premierului Orban faţă de politicienii IRESPONSABILI

0
829

Premierul Ludovic Orban a ieşit astăzi la atac faţă de principalele forţe politice care, prin declaraţiile liderilor lor, au încurajat populaţia să nu ţină cont de măsurile de protecţie sanitară anticoronavirus.

El a ripostat astfel faţă de campaniile populiste declanşate de PSD, ALDE şi Pro România, direct sau prin instituţii ca Avocatul Poporului (Renate Weber, fost europarlamentar ALDE), care au dus la decizii precum cea de ieri a CCR, în fapt măsuri de relaxare socială foarte periculoase în acest moment al revenirii în forţă a pandemiei.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis vineri că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 411 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, numărul total de infectări cu noul coronavirus pe teritoriul României ajungând la 25.697.

La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internaţi 186 de pacienţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.181 au fost declarate vindecate şi externate, mai arată GCS.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Zalău, că îi condamnă în mod public pe liderii politici ai opoziţiei, în special cei ai PSD şi Pro România, care „au instigat permanent” românii la nerespectarea regulilor impuse în perioada pandemiei.

„Condamn public încă o dată atitudinea iresponsabilă a liderilor politici în special din zona opoziţiei PSD – Pro România care au instigat permanent cetăţenii al nerespectarea regulilor care au bagatelizat pericolul generat de această epidemie şi de acest virus, care au avut demersuri sistematice pentru a lipsi autorităţile de pârghiile necesare pentru a lupta contra epidemiei. În ceea ce ne priveşte pe noi, ne facem datoria în continuare, toate autorităţile statului vor fi mobilizate pentru a păzi viaţa şi sănătatea cetăţenilor români şi pentru a reduce riscul de răspândire a epidemiei”, a declarat Orban.

Potrivit acestuia, prevederile Legii 55 sunt în vigoare şi după decizia Curţii Constituţionale, astfel că pot fi luate măsurile instituite prin hotărâri de guvern şi decizii ale prim-ministrului, inclusiv pentru carantina şi izolarea la domiciliu.

Leave a reply