marți, octombrie 26

Ați făcut din România focarul Europei!

8
2187

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de cazuri noi de Covid-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 614 cazuri de îmbolnăviri. Până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare, anunță Digi 24.

CCR- Avocatul Poporului, două instituții care nu mai protejează viața, ci garantează moartea

Guvernul actual a luat aproape toate măsurile necesare pentru a preveni dezastrul. Nu întâmplător, în lunile martie și aprilie, România era privită cu mare invidie de țări ca Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie pentru abordarea frontală și timpurie a pandemiei, care a permis ținerea sub control a coronavirusului la niveluri de infectare aș spune chiar derizorii în raport cu marile state occidentale.


Dar nimic nu ține dacă nu ține pe termen lung, până la crearea unor mecanisme solide de acțiune și protecție menite să permită un control continuu asupra fenomenului nociv. Și n-a ținut! Motivul? Politicul – singura sursă reală a vieții noastre în astfel de timpuri. Politicul ne poate proteja, după cum tot el ne poate ucide. Politicul responsabil și competent versus cel de scandal hrănit cu prostie.

Iar aici România a pierdut deja partida. Exact așa cum a făcut-o și în 2016, când la numai doi ani de la victoria lui Klaus Iohannis, destui deștepți s-au ”pișat pe el de vot”, iar minoritatea proștilor a dat guvernarea pe mâna hoților de profesie, unii dintre ei școlarizați prin bălțile Teleormanului sau la Academia de la Videle.

Așa se face că PSD și aliații săi, interesați doar de capital electoral înainte de alegeri, au cultivat cu picătura chinezească în mentalul colectiv ideea că virusul nu există, că nu e periculos și că toate măsurile de carantină și izolare socială nu sunt absolut deloc necesare.

Ajutați și de jurnaliști din ”filmul” lor, respectivii au construit în ochii opiniei publice imaginea unui Executiv care se folosește de fenomenul COVID pentru a ține populația prizonieră și sub stare de șoc, din interes politic. Manevra a ținut, ca și în vremea lui Liviu Dragnea.

Rezultatele acestei campanii fake news de dezinformare s-au văzut la scurt timp. De o lună încoace, o bună parte a populației a luat în derâdere coronavirusul și măsurile de protecție sanitară. Două instituții cheie în funcționarea statului român, aparent independente, practic ultrapolitizate și efectiv inutile democrației – Avocatul Poporului și CCR – au contribuit enorm la adâncirea unei crize interne care face din România ”ciuma Europei”. De la zi la zi, tot mai multe țări din vestul continentului trag o cortină roșie în calea cetățenilor plecați dinspre spațiul carpato-danubiano-pontic spre Occident, pentru a preveni infectarea propriilor cetățeni cu boala românească.

Impactul pandemiei a devenit devastator. În doar două săptămâni, ”platoul” de 150-200 de cazuri zilnice a urcat la peste dublu, iar de câteva zile peisajul s-a conturat drept unul apocaliptic. Azi, a fost înregistrat un nou record tragic, fiinde depășită bariera de 600 de cazuri noi în 24 de ore. Unde se va opri acest tăvălug al iresponsabilității liderilor de partid și de instituții precum CCR și Avocatul Poporului? Greu de spus. În lipsa unor măsuri mai dure similare celor din timpul stării de urgență, România devine pe zi ce trece focarul Europei.

Dar poate face Guvernul Orban minuni, într-o țară controlată de adversarii săi? Nu! Nu poate face nimic. Și nimic nu se va schimba câtă vreme România va rămâne pradă acestui tablou politic, cu un Parlament dominat de formațiunile care l-au adus pe Liviu Dragnea la putere și cu un Guvern lăsat voit de ele la Palatul Victoria special pentru a-i pune în cârcă răul general.

Iar răul a fost descris cât se poate de clar de președintele Iohannis, în intervenția sa de azi. Nu e vorba doar de răul politic produs României de atitudini publice iresponsabile, precum cea a lui Victor Ponta, care a îndemnat practic populația pe față să se infecteze cu SARS-CoV-2.

Ponta, Ciolacu și Tăriceanu, urmașii lui Ion Iliescu, au învățat tactica manipulării chiar cu prețul vieții oamenilor

Ci de răul de peste 30 de ani, produs de epoca Iliescu, manifestat sub forma unui sabotaj continuu la adresa siguranței statului român, prin corupție generalizată, hoție la drumul mare, drenarea banului public pe filierele baronilor roșii și condamnarea instituțiilor la intoxicare politică, ineficiență, incompetență, subdezvoltare.

Acesta este contextul. Păcatul originar. Tabloul mare, în care se vede cu ochiul liber detaliul crizei actuale. Este explicația de fond pentru ce trăim azi și de fiecare dată când România se gripează. O lume abil desenată cu ajutorul propagandei de tip sovietic, reambalate modern prin instrumente media adaptate războiului hribrid de tip nou.

Este peisajul care descrie o țară cu frâna trasă, prizoniera rețelelor trecutului care au folosit crima pentru a ajunge la putere (Revoluția din decembrie 1989) și care – vedem în această pandemie – privesc încă moartea ca pe o pierdere calculabilă pe frontul bătăliei politice.

”Această pandemie ne-a pus în faţă tabloul a 30 de ani de eşecuri în organizarea şi administrarea statului român. Sunt carenţe majore, imposibil de suplinit în doar câteva luni. Efortul de construcţie a unui stat eficient va fi unul de durată, de aceea reformarea marilor sisteme publice nu mai poate fi amânată la nesfârşit. Paşii mari care s-au făcut acum în direcţia unei ample digitalizări, de exemplu, trebuie continuaţi în mod accelerat”, a declarat Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

Până la ”reformarea marilor sisteme publice”, cum este de pildă mult-încercatul sistem sanitar, România are de rezolvat acum o criză majoră a momentului: expansiunea rapidă a coronavirusului (care ”nu există”, pentru adepții conspirațiilor criminale și naivii contaminați cu astfel de aberații, dar care a ucis până acum, doar în Europa, peste 200.000 de oameni, în numai câteva luni).

Președintele Iohannis are dreptate pe fond. Dar fondul nu mai interesează pe nimeni acum. Forma contează. Ea cere măsuri urgente, nu doar administrative, nu doar izolare și carantină – altfel inevitabile într-un astfel de peisaj apocaliptic -, ci chiar penale. Cum bine a spus și Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului:

”555 de cazuri noi de infectare cu Coronavirus în România în ultimele 24 de ore! PSD+ filialele de la Pro Romania, ALDE, Avocatul Poporului, CCR și din alte instituții ale statului au sabotat efortul românilor responsabili de până acum și se fac vinovați de zădărnicirea combaterii bolilor”, a scris Ionel Dancă, pe Facebook, ieri, când epidemia era chiar mai blândă decât azi.

Ludovic Orban şi Dan Barna pot constitui nucleul viitoarei puteri, capabile să schimbe România din temelii

Are dreptate și Dancă. Dar ca și în cazul lui Iohannis, Orban, Barna, Cioloș sau Băsescu, întrebarea e ce mai pot face ei pentru a împiedica această mare alianță pro-COVID să mai infecteze România? Răspuns: nimic! De moment, nimic. Absolut nimic. Și nimic nu se va putea face până când TOT statul român nu va fi eliberat de partidele care au încurajat românii să se infecteze cu SARS-CoV-2, dintr-un joc politic absolut iresponsabil, ba chiar putem spune letal.

Până când Guvernul României, Parlamentul, CCR, Avocatul Poporului și alte instituții-cheie, până când primăriile și Consiliile județene nu vor fi masiv populate cu reprezentanți ai PNL, USR&PLUS și PMP, absolut NIMIC pe fond nu se va schimba în România.

Indiferent câte orgolii și adversități ar exista între aceste trei grupări politice ne-PSD, și chiar dacă ele însele per ansamblu sunt departe de a fi idealul, România nu are altă șansă de însănătoșire. Vindecarea va deveni misiune imposibilă, dacă nu în cazul COVID, cu siguranță în perspectiva viitoarei crize ce stă să bată la ușă.

Până atunci, nu ne rămâne decât să… așteptăm să treacă timpul. Celor care credem că există coronavirus ne rămâne șansa de a ne feri de el. Celor care cred că nu există COVID 19 le rămâne ocazia de a se infecta. Așa își pot demonstra lor înșiși că au avut dreptate. Și le pot mulțumi totodată unor Ciolacu, Ponta, Tăriceanu, Cataramă, Cristoiu sau Radu Moraru că i-au luminat să descopere pe propria piele ce fericire e să ai de-a face cu virusul ”care nu există”.

8 comments

 1. Aurelian 10 iulie, 2020 at 10:10 Răspunde

  Domnule jurnalist Ciocăzanu, sper că sunteți plătit regește de cine trebuie, știți mai bine de cine, dar ce vrea sa fie asta?

  “Până când Guvernul României, Parlamentul, CCR, Avocatul Poporului și alte instituții-cheie, până când primăriile și Consiliile județene nu vor fi masiv populate cu reprezentanți ai PNL, USR&PLUS și PMP, absolut NIMIC pe fond nu se va schimba în România.”

  Matale ii vezi pe nespălații astia ca fiind salvatorii României? Chiar așa spălat pe creier ești? Acea propagandă și dezinformare anti covid e peste tot in lume, sau PSD are rădăcini până și n America?🤣

  Dezinformarea și propaganda anti sau pro covid tot de la voi jurnaliștii mânjiți pornește, nu că PSD sau PNL sau CACA, voi sunteți de vină că acceptați un mizilic din ce fură ei, și rău e că nu sunteți plătiți sa țineți gura, ci sa creați haos și vrajbă în poporul vostru, curvelor ieftine!! Nu există partid sau om politic curat, dar nici jurnaliștii nu mai sunt, ne merităm soarta! Din cauza lipsei onoarei și a curajului de care ești dovadă suntem unde suntem, se fură codrul iar în spitale și ministere se fură ca n codru, de toți, de toate partidele, fetele ne sunt violate și vândute de străini, noi trăim ai treilea război mondial de 30 ani, suntem decimați zilnic și tu dai asemenea declarații, curve ieftine ce sunteți, fara onoare, meritați pușcărie in egală măsură care discipolii voștri liberali

  • Laurențiu Ciocăzanu 10 iulie, 2020 at 13:09 Răspunde

   Să vă fie rușine pentru acest comentariu infect și plin de fake news rusesc! Ce scrieți sunt aberații strigătoare la cer, create abil în laboratoarele Kremlinului. Vrajbă în popor nu bag eu, ci creatorii acestor teorii ale conspirației asumate de dvs. Dasvidania, tavarișci!

 2. Moarcas Mariana Rodica 10 iulie, 2020 at 14:53 Răspunde

  Nota 10 Laurentiu pentru acest comentariu. Dnul.Aurelian nu realizeaza ca,numai prin votul din toamna ,locale si parlamentare putem sa avansam spre UE.

  • Laurențiu Ciocăzanu 13 iulie, 2020 at 10:28 Răspunde

   Mulțumesc, doamna Moarcas. Lăsați-i pe cei care se ocupă de fake news și dezinformare sovietică, îi știm, noi dar mai ales Europa. Vă mai aștept aici cu alte mesaje interesante.

 3. gima 10 iulie, 2020 at 15:17 Răspunde

  O tempora,unde-s oare vremurile de glorie ale jurnalismului românesc …
  Unde-i cumplita tripleta de la “Nașul”,post la care comiteau Răducu,Ecrivainul cel Nespalat și scamatorul Ciocazanu ?
  Pierderea este ireparabilă și plină de durere.Speranța rămâne,totuși,magnificii cufuriți au supraviețuit și combat cu vehemență la “Realitatea+”.
  Oameni buni,scuipați și luați cu lamâie.

 4. Marinca Mircea 21 iulie, 2020 at 13:32 Răspunde

  Bravo domnule Laurențiu, dar din păcate prostia, manipularea, știrile false, lipsa de educație sar părea că sunt fără leac!

  • Laurențiu Ciocăzanu 21 iulie, 2020 at 13:50 Răspunde

   Mulțumesc. Dar nu vă lăsați dezamăgită, împreună îi putem ajuta să se lumineze. 🙂 Vă mai aștept mesajele!

Leave a reply